čtvrtfinále
01.03.2023 18:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Václav Jurečka (© twitter.com/slaviaofficial)

Slavia neměla potíže s Vyškovem a dál může snít o zisku MOL Cupu

Vyřadil Jablonec či Zlín, na třetího soupeře z nejvyšší soutěže už si ale Vyškov nepřišel. I tak ovšem za sebou celek z druhé ligy zanechal velmi dobrý dojem. A to i přesto, že ve čtvrtfinále MOL Cupu inkasoval od Slavie čtyři branky.

Zatímco vloni se sešívaní do semifinále neprobojovali, letos jsou zřejmě největšími favority na zisk domácího poháru. Svou sílu demonstrovali i proti vyškovskému MFK, byť je třeba říct, že moravské mužstvo ještě nezahájilo jarní část sezony druhé ligy, a není tedy v optimálním zápasovém rytmu. Na postupu Pražanů do další fáze se nejvíce podílel dvougólový Václav Jurečka.

Slávisté nechtěli proti outsiderovi nic ponechat náhodě a do vedení šli velmi brzy. David Jurásek oslovil centrem ve 12. minutě Lingra, který se zblízka prosadil hlavou. Následně sice Ewerton trefil tyč, přesto ještě do 20. minuty domácí vedli 2:0. Nákop Ousoua prodloužil Matěj Jurásek hlavou k Jurečkovi, jenž donutil brankáře Vyškova Kinského podruhé kapitulovat.

Odpor MFK pak za další tři minuty zcela definitivně zlomil Matěj Jurásek. Toho ke skórování vyzval centrující Pech a mladý záložník se prosadil, přestože zakončoval ve skluzu. Další šance neproměnili Ewerton, Lingr či Jurečka. Kinský, jenž ve Vyškově hostuje právě ze Slavie, se rozhodně nenudil.

Do šancí se však po rozkoukání dostali také hosté, byť Kanakimana i Lacík netrefili bránu. Krátce po změně stran se prosadil Jurečka, nacházel se však v ofsajdu, tudíž jeho gól neplatil. Nedlouho poté si na Kinském vylámali zuby oba Juráskové, tedy David i Matěj.

Čtvrtou branku Slavie tak nakonec přece jen přidal Jurečka, který po hodině hry dorazil do sítě míč směřující od Lingra. Do konce duelu si sešívaní vypracovali ještě několik slibných příležitostí, skóre ovšem zůstalo na stavu 4:0. I s ním každopádně museli být Pražané spokojeni.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mass

Tip na sestavu:

Stejskal- Pech, Santos, Kačaraba, Bořil- Traoré, Provod- Jurásek, Hronek, Ewerton-Jurečka

Reagovat
Mass

Sestava:

Mandous-Pech, Ousou, Kačaraba, D.Jurásek-Oscar, Ševčík-M.Jurásek, Lingr, Ewerton-Jurečka

L.:Stejskal, Ogbu, Olayinka, Zafeiris, Van Buren, Douděra, Traoré

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele