Reportáž

Radost hráčů Českých Budějovic (© twitter.com/SK_Dynamo_CB)

Budějovice využily změn na straně Brna a postoupily do semifinále poháru

Trenéři Českých Budějovic i brněnské Zbrojovky využili čtvrtfinále MOL Cupu k tomu, aby šanci dostali také členové širšího kádru. Větších změn však přece jen doznala základní jedenáctka Moravanů, která bez svých opor nestačila. Do semifinále se tak po dlouhé 16leté odmlce probojovalo českobudějovické Dynamo.

V sestavě Zbrojovky nezůstal po posledním soutěžním zápase kámen na kameni. A nesehranost nových tváří byla na Střeleckém ostrově znát především v první půli. Během ni na hřišti jasně dominovali Jihočeši, kteří v úvodu dokonce málem kopali penaltu poté, co se v pokutovém území hostů skácel k zemi Potočný. Hlavní rozhodčí se však poradil s kolegy u videa, načež uznal, že by šlo o přísný pokutový kop.

Budějovice tak penaltu nekopaly, aktivní ovšem zůstaly. Hezky se do zakončení propracoval Adediran, proti němuž musel skvělý zákrok vytáhnout brankář Zbrojovky Hrubý. Ten však nakonec ještě v 19. minutě kapituloval. Nákop Hory se přes chumel hráčů dostal k Potočnému, ten balón ještě prodloužil na Zajíce, a ten zblízka bez potíží skóroval.

Brno toho do přestávky opravdu mnoho nevymyslelo. Zmínku si zaslouží jen dva rohové kopy, přičemž po tom druhém musel do akce i gólman Dynama Šípoš. Jinak ale na hřišti dál vládli domácí. Volej Adedirana se po přiťuknutí od Potočného jen těsně nevměstnal mezi tři tyče. Ve 43. minutě už však bylo na Střeleckém ostrově zase veselo: ránu Sladkého z pravé strany vyrazil Hrubý pouze k Zajícovi, který po snadné dorážce přidal svůj druhý přesný zásah v utkání.

Krátce po změně stran mohli Brňané zničehonic snížit, jenže Nečas po přihrávce za obranu ztroskotal na Šípošovi. Zbytek druhé půle pak mnoho vzruchu nepřinesl. S jedinou výjimkou z nastaveného času, kdy si Divíšek naskočil na centr z pravé strany a hlavou přece jen překazil Šípošovi čisté konto. Postup už si každopádně Budějovice vzít nenechaly.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Modi6

Konečně se mi zase podařilo přihlásit. Nešlo mi to víc než rok. A tak můžu napsat přání, aby Dynamo ČB postoupilo dál. A ne jen to, aby se zachránilo v lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele