čtvrtfinále
16.02.2022 14:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jablonec rozdrtil Boleslav a postoupil do semifinále poháru

Jabolnec si na své Střelnici nebral servítky s Mladou Boleslaví a soupeře ze Středočeského kraje nekompromisně rozstřílel. Severočeši si náskok vypracovali již v první půli, po přestávce jim pak vyšlo téměř vše, na co sáhnuli. Svěřenci Petra Rady tak postoupili do semifinále MOL Cupu.

První zajímavou akcí se přitom blýskl hostující Hlavatý, jenž v 15. minutě vtrhl po pravé straně do pokutového území soupeře, následně ale vystřelil nad břevno. O pět minut později se už na druhé straně měnilo skóre. V závaru, který vznikl po rohovém kopu, se nejrychleji zorientoval Považanec a slovenský záložník nedal zblízka šanci hostujícímu gólmanovi Šedovi.

Po půlhodině hry se Šeda naopak mohl pyšnit důležitým zákrokem po standardní situaci, kterou po Surzynově centru zakončil jeden z domácích hráčů. Těsně před odchodem do kabin mohli hosté korigovat. Hlavatý poslal balón před bránu, výsledné zakončení ovšem důležitým zákrokem zneškodnil jablonecký brankář Hanuš.

Boleslavské úsilí značně zkomplikoval pět minut po změně stran zkušený Matějovský, jehož mizernou přihrávku na obránce vystihl Malínský. Domácí křídelník pak pláchl svým strážcům a úprk zakončil gólovou střelou. Za dalších šest minut navíc utekl po pravé straně hřiště mladíček Černák, jehož pobídku před bránu opět zužitkoval Malínský. Ten se tak stal dvougólovým střelcem zápasu.

Naději na zvrácení stavu mohl po hodině hry vykřesat Pech, jehož sražená střela jen těsně minula odkrytou polovinu Hanušovy svatyně. Akce hostů však předznamenala reakci Jabloneckých. Aktivitou hýřící Černák využil pochybení Šedy, který nejistě vyběhl proti míči. Domácí talent byl ale u meruny dříve a přihrál ji před odkrytou kasu, kde smetanu s radostí slíznul útočník Silný.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele