semifinále - odvety
07.05.2008 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Liberec si zajistil Pohár UEFA

Finále Poháru ČMFS už zná své obsazení. Po odpoledním postupu Sparty se ve druhém semifinále radoval Liberec, Brno porazil 2:1.

Liberec speciálně pro toto utkání šetřil v minulém ligovém zápase s Českými Budějovicemi své nejlepší hráče, a proto mohl nastoupit v podstatě ve své nejsilnější sestavě. Díky dnešnímu postupu Sparty si tak postupující Slovan zajistil účast v Poháru UEFA, jelikož na svěřence kouče Bílka čeká předkolo Ligy mistrů.

První poločas přinesl hodně opatrný fotbal, oba aktéři se snažili neudělat chybu, po které by mohli inkasovat. Bohužel ani moc šancí k vidění nebylo. Liberec byl sice ze začátku mírně aktivnější, ale první skutečná gólová šance se zrodila na straně Brna. Zkušený středopolař Tomáš Polách bohužel ovšem nastřelil pouze tyčku a následná dorážka Marka Střeštíka pro změnu skončila na boční síti.

V 23. minutě dalo Brno o sobě opět vědět. Došek přiťuknul Bestovi, ten se následně odhodlal ke střele a jeho pokus musel vyrazit až gólman Hauzr. Ovšem ihned z protiútoku zaútočil také Slovan. Po chybě obrany Jihomoravanů se do šance dostal Kerič, jenže ke smůle všech domácích fanoušků nedokázal zamířit přesně a míč poslal vedle Lejsalovy brány. V 36. minutě vyzkoušel štěstí střelou z velké vzdálenosti Tomáš Janů, ale dopadl podobně jako jeho chorvatský spoluhráč.

Liberečtí začali po změně stran poměrně dobře. Lejsala nejprve prověřil svým dalekonosným pokusem Bílek a v 55. minutě se brněnský gólman musel vytáhnout při střele Keriče, kterou vyškrábnul na roh. Podobné štěstí neměl na druhé straně v 64. minutě jeho protějšek Zbyněk Hauzr. Po rohovém kopu hostů se k zakončení před šestnáctkou dostal Pavlík, jeho střelu domácí gólman jen vyrazil před volného Doška, který neměl problém dopravit míč do sítě.

Brnu po vstřeleném gólu narostly křídla a najednou ho bylo plné hřiště. Navíc zanedlouho mohl vstřelit svůj druhý gól Tomáše Došek, toho naštěstí pro všechny fanoušky Liberce včas zastavil obětavým skluzem Košťál. Hostující kanonýr selhal také v 70. minutě, kdy po centru Střeštíka poslal míč nad bránu. A Došek do třetice. O dvě minuty později se sice prosadil, jeho gól ovšem neuznali rozhodčí pro ofsajd.

Nedáš-dostaneš. Toto pravidlo zafungovalo také dnes. V 78. minutě se po centru Filipa Dorta prosadil téměř do prázdné brány Jan Nezmar. Najednou postup měli ve svých rukou domácí fotbalisté, Brno se dostalo do křeče a postupový gól vstřelit nedokázalo. Naopak podruhé inkasovalo. V nastaveném čase se prosadil Ondřej Smetana. Ve finále se tak se Spartou utká Liberec.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (14)

Přidat komentář
Shevchenko

Tak děkuji posranému lajnovému rozhodčimu, kvůli kterému přišel Baník dost možná o Pohár UEFA.

Reagovat
RMCF

a dost možná taky Brno

Reagovat
Shevchenko

Buď Baník, nebo Brno.

Reagovat
smazaný uživatel

Je o škoda, věříl jsem, že to Brno dotáhne do finále. Takhle to budou nervy do posledního kola, teď něco uhrát na Spartě, chybí jim Řepka, takže to tam bude slušný průchoďák, ale musíme toho využít.

Reagovat
smazaný uživatel

super. slovan rulezzz

Reagovat
smazaný uživatel

Néééééééééééééééééééééééééééé....proooooooooooooooooooč......tak aspoň v lize třetí když už nic

Reagovat
smazaný uživatel

vidiš, naivita byla na tvé straně

Reagovat
smazaný uživatel

tak co už...místo baníku uvidíme v uefě Liberec...škoda

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze banik na sparte vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

nee proc liberec hrajou uplny parek brnonebo banik jsou daleko lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí se zase ukázal, že je muž na pravém místě. dva góly dalo Brno, uznán jen jeden. chyba se stát může, to já vím, ale že zas proti Brnu, to mi není jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

liberec oléééééééé

Reagovat
milan78

pěkně si to liberec ošéfoval, ten postup

Reagovat
smazaný uživatel

Jak z toho ten zkurvenej Liberec mohl mít tenkrát vůbec radost! Hajzlové, třeba letos sestoupěj! Moc bych jim to přál! A Brnu přeju titul!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele