semifinále - 1. zápasy
01.05.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Liberec se s Brnem rozešel smírně – 2:2

Druhé semifinále Poháru ČMFS vítěze nenašlo. Souboj Liberce s Brnem nabídl poměrně atraktivní průběh a zaslouženě se nakonec oba týmy rozešly s remízou, která více pochopitelně vyhovuje hostům.

S tak divokým začátkem nepočítal snad ani ten největší optimista. Zápas se nezačal vůbec dobře vyvíjet pro domácí fotbalisty, kteří už po deseti minutách prohrávali 0:2. Nakonec se ale vzchopili a v prvním poločase stihli ještě alespoň snížit.

Skóre se poprvé měnilo už po pár sekundách hry. Nehlídaný Bořek Dočkal po centru z pravé strany napřáhl ke střele a krásnou ranou do rohu brány nedal Lejsalovi šanci. Brňané působili dost zakřiknutě. Navíc už v 7. minutě se Kerič dostal do brejku, následně byl faulován Lejsalem a sudí Paták nařídil penaltu. Tu proměnil záložník Filip Dort a Liberec tak senzačně vedl už 2:0.

Blízko snížení byl už pět minut po druhém inkasovaném gólu Tomáš Polách, ale jeho střelu z přímého kopu vyrazil gólman Hauzr. Zanedlouho trefil jeden z domácích hráčů dokonce břevno. V 21. minutě se Brno konečně dočkalo. Po centru Polácha poslal míč do liberecké brány hlavou Tomáš Došek a dal zápasu tak nový náboj.

Jenže nechybělo moc a Slovan mohl odcházet do kabin s dvoubrankovým vedením. Hned dvakrát se do zakončení dostal nebezpečný kanonýr Andrej Kerič, ale pokaždé si vylámal zuby na Lejsalovi. Gólový účet první půle málem uzavřel těsně před koncem Tomáš Polách, z přímého kopu však trefil pouze tyčku.

Úvod druhého dějství patřil Brnu. Jeho největší příležitost ke skórování přišla v 49. minutě. Pavlík poslal krásnou kolmici na Střeštíka, jenž zleva po zemi odcentroval Doškovi. Ten už byl sám na penaltě před Hauzrem, jenže vysoko překopnul branku. Obdobně si vedl pro změnu v libereckém dresu Dort, kterému připravil palebnou pozici Kerič.

V 71. minutě nebezpečně pálil Bořek Dočkal a bránu Lejsala minul jen těsně. Kouč Uličný vsadil na závěr utkání vše na ofenzívu, což se mu málem vymstilo. Kerič svou příležitost ale opět nevyužil. V 79. minutě odpískal hlavní arbitr Paták druhý pokutový kop utkání, tentokrát na druhé straně a ten bez větších potíží proměnil záložník Petr Pavlík. Domácí hráči na svého soupeře už nic vymyslet nedokázali a na sever Čech si odvážejí remízu 2:2.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 5 5

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, dobrej výsledek pro Lbc...Doma to už nepustěj...

Reagovat
smazaný uživatel

Do odvety rozhodně lepší výsledek pro liberecký Slovan, ale ještě není rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

jj souhlas ještě není rozhodnuto!!!Ale přeji to spíše brnu!!

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, liberec doma je dáme

Reagovat
-PeCa_08-

Moskva prý nemá dost hotelů.

Angličtí fanoušci, kteří pojedou na květnové finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Liverpoolem do Moskvy, mají problém. Ruská metropole totiž podle agentury Reuters nemá pro 42.000 příznivců dostatek hotelových pokojů

hh, tak přece jsme postoupili

Reagovat
smazaný uživatel

hoši co si myslíte o nízkejch kurzech na poslední týmy tabulky v Italský lize??

Reagovat
smazaný uživatel

Tam může být "motivace" i z druhé strany, to absolutně nemá smysl sázet.

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

n1ce Libereccc doma jasna vyhra a pak sparta a ta stejne vyhraje ligu a tak kdo bude s ni ve finale tak de do uefa

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bude zajmavá odveta.tipuju to na liberec ale přuju to brnu

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka Vám tam nasází pětku a budete čučet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele