play off - semifinále - 1. zápasy
09.05.2010 14:15 CET
0 : 1
(0:0)

Leicester City

Cardiff City

Rozhodčí: A Wiley
Diváci: 29.165

Reportáž

Cardiff v Leicesteru uhájil těsný náskok a je ve výhodě

Leicester ve svém prvním vystoupení v rámci play-off nedokázal využít domácího prostředí a optické převahy a do hlavního města Walesu jede s jednogólovým mankem. Není tak daleko od svého historicky prvního semifinálového selhání. Kdežto Cardiff udělal výrazný krok vstříc první účasti v Premier League.

První semifinále mezi Leicesterem a Cardiffem bylo typickým představitelem toho zápasu, kdy jeden tým má míč častěji ve své moci, ale nebezpečnější je ten druhý. V tomhle případě nějaké klidné kombinace a žádná prvopoločasová šance charakterizovaly Leicester, zatímco přímočará hra Velšanů alespoň občas vedla ke gólové příležitosti. Ty měl na svědomí vlastně jen jeden hráč, v základní části šestnáctigólový Michael Chopra. Ten nejprve ve 21. minutě využil nebojácného průniku Bothroyda, na pravé straně od svého kolegy obdržel ideální přihrávku a křižnou střelou jen těsně minul. Později, v minutě 39. byl gólu ještě blíže. Tentokrát se dravě vrhnul po přízemním centru Burkea na přední tyč a zvládl do jeho trajektorie zasáhnout ještě předtím, než se to povedlo brankáři Wealeovi. Foxes měli v tuhle chvíli velké štěstí, když se míč odrazil od tyče a ven.

Druhý poločas v nastaveném rytmu víceméně pokračoval, i když na šance už to bylo přeci jen o něco vyrovnanější. Na Bothroydovu příliš vysokou hlavičku totiž odpověděl v podobném duchu Dyer, který pro změnu přestřelil ze země po výběhu zprava do pokutového území. Ovšem tento duel byl jinak na šance dosti skoupý a tradice se držela permanentně, narušení se dočkala až v poslední desetiminutovce. Tu odstartoval parádně zahraný přímý kop Whittinghamem, který překvapil střelou místo centru a ukázkovým "angličákem" rozjásal hostující příznivce. Tahle změna skóre už konečně nakopla i domácí, jenže Fryatt nedorozumění soupeřových obránců nezužitkoval. Situaci jeden na jednoho nevyřešil ani zdaleka ideálně. A když Gallagher poté zakroutil balon jen těsně vedle levé tyče, bylo už opravdu zle. Navíc v nastavení mohl Cardiff své vedení ještě zdvojnásobit, kdyby Weale nepoložil svou pravou ruku na zem včas a nezlikvidoval tak McCormackův únik. Vrchol vlčí mizérie pak znamenala hlavička po rohu, kterou senzačně lapil Marshall, a ve finále tři neodpískané potenciální penalty po rukou rozmanitých hráčů Cardiffu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

souboj dvou velice sympatických týmů, ale raději bych dál viděl Leicester 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych se zeptat toto play of se hraje na 2 zapasy nebo na jeden ? dik

Reagovat
Pipo123

na dva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele