12. kolo
10.11.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Kristian Thorstvedt vyrovnává na 2:2 (© AFP)

Malé výročí oslavil „Pippo“ ziskem bodu. Salernitanu obral o premiérovou výhru Thorstvedt

Hráči Salernitany znovu nepřepsali nulu v kolonce ligových vítězství, když ve 12. kole Serie A remizovali na půdě Sassuola 2:2. K radosti kouče Filippa Inzaghiho vedli hosté už v 17. minutě o dvě branky. Legendární útočník milánského AC, kterého celý svět znal pod přezdívkou "Pippo", však nakonec měsíční výročí na lavičce Granaty ziskem všech bodů neoslavil. Do role zachránce Neroverdi se převtělil Kristian Thorstvedt, jenž prožil první vícególový duel od května 2021, kdy ještě v dresu Genku vsítil hattrick.

Celek ze Salerna dosud v probíhajícím ročníku nepoznal v italské nejvyšší soutěži chuť vítězství. Razantní zlepšení nepřišlo ani po říjnovém angažování Inzaghiho na trenérskou lavičku. Někdejší slavný útočník v roli kouče zatím nedokázal svému mužstvu dodat potřebnou herní tvář a jak defenzivní, tak ofenzivní stránka mužstva patřila k těm nejhorším v lize. Sassuolo se navíc mohlo opřít o fakt, že v domácím prostředí tohoto soupeře dvakrát v řadě porazilo s celkovým skóre 6:0.

Domácí fanoušky však již v páté minutě zpražil dokonale načasovaným náběhem za obranu Chukwubuikem Ikwuemesi, jenž přízemní ranou otevřel skóre. Inzaghiho svěřencům se tak poprvé v sezoně podařilo vstřelit úvodní gól zápasu. Blízko vyrovnání byl vzápětí Samu Castillejo, ale proti jeho razantnímu pokusu ke vzdálenější tyči se vyznamenal zákrokem Guillermo Ochoa. A tak udeřili znovu hosté, když si v 17. minutě Boulaye Dia zpracoval v pokutovém území povedenou průnikovku a bombou pod břevno nedal brankáři šanci. Hráči Sassuola zapnuli na plné obrátky a ještě do poločasového hvizdu dokázal snížil Thorstvedt, který z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě. Andrea Pinamonti pak technickým pokusem orazítkoval pouze pravou tyč.

Neroverdi pokračovali v aktivitě i po změně stran a viditelnou herní převahu zúročili v 53. minutě. Thorstvedt si naběhl na přihrávku do vápna a střelou po zemi vyrovnal svým druhým gólem v utkání na 2:2. Hostům se postupem času podařilo tlak rozmělnit a celkově bylo oproti první půli k vidění méně zajímavých akcí. V závěrečné desetiminutovce byli blíže ke vstřelení rozdílové branky domácí, přízemní pokus Jeremyho Toljana však zneškodnil Ochoa. Tyčku v samotném závěru nastřelil Samuele Mulattieri a dorážející Domenico Berardi trefil pouze dobře postaveného Ochou.

Sassuolo tak nenaplnilo papírové předpoklady a povolilo svému soupeři zisk jediného bodu. Po reprezentační přestávce se 26. listopadu střetne s Empoli. Salernitana bude o první výhru bojovat o den dříve proti Laziu.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele