16. kolo
16.12.2023 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Momentka z utkání Lecce - Frosinone (© AFP)

Lecce prolomilo sérii remíz. První duel s Frosinone mezi italskou elitou rozhodl Ramadani

Lecce v utkání 16. kola Serie A přehrálo Frosinone 2:1 a po čtyřech ligových remízách si konečně připsalo tři body. V premiérovém vzájemném zápase na jevišti nejvyšší italské soutěže šel do vedení domácí tým po trefě Roberta Piccoliho, který využil hrubou chybu hostující obrany. Giallazzurri sice dokázali ještě do konce první půle vyrovnat, poslední slovo však měl v úplném závěru střetnutí Yiber Ramadani.

Jeho zásah tak kromě šesté venkovní prohry Frosinone v řadě znamenal i prodloužení lichotivé šňůry domácích proti Canarini - Lecce totiž udrželo nulu již ve čtvrtém vzájemném souboji za sebou.

Frosinone za sebou mělo sérii náročných výjezdů, když čtyři z posledních pěti utkání na hřištích soupeřů odehrálo na stadionech týmů, které načínaly kolo v elitní pětce. Zápasy s velkými favority nepřekvapivě nezvládlo, o poznání větším zklámáním však byl duel v Cagliari, kde nebodovalo navzdory luxusnímu třígólovému náskoku. Naděje na ukončení šňůry venkovních porážek mohly směle směřovat k duelu s Lecce, tamní celek totiž nevyhrál 10 ligových zápasů v řadě.

Domácí tým ovšem do zápasu vstoupil s obrovskou chutí tuto černou sérii konečně prolomit. Hned ve druhé minutě mohl skórovat, Gabriel Strefezza však skvělý centr ve vápně nedokázal zužitkovat. O devět minut později již domácí slavili, když Piccoli dokázal využít hrubku Stefana Turatiho a poslal Salentini do vedení. Náskok Giallorossi nemusel trvat dlouho, hlavní arbitr totiž v 17. minutě nařídil pokutový kop pro hosty, následně ho však po zhlédnutí videa odvolal. Po pěti minutách mohl vedení Lecce zvýšit Lameck Banda, svou krásnou střelou zpoza šestnáctky nicméně orazítkoval pouze břevno. Po půlhodině hry se opakovala situace ze 17. minuty, s tím rozdílem, že se tentokrát o penaltu jednalo. Brazilský útočník Kaio Jorge touto nabídkou nepohrdl a pokutový kop s přehledem proměnil.

Po hodině hry mělo velkou šanci Frosinone, domácí defenziva nedokázala odvrátit ve vápně poskakující balon, který se tak dostal až k Matíasi Soulému, argentinský mladík však míč netrefil ideálně a vůbec Wladimira Falconeho neohrozil. O 10 minut později hlavičkoval z nadějné pozice Rémi Oudin, jeho slabý pokus ovšem skončil jen v rukavicích Turatiho. Hned pár minut nato do třetice pálil Banda, šikovnému křídelníkovi opět chybělo patřičné štěstí a po břevnu orazítkoval i tyč hostující brány. V 82. minutě mohl rozhodnout Abdou Harroui, jeho pokus ovšem skončil jen těsně vedle levé tyče. A tak chvíli před koncem rozhodli domácí, když se krásně do míče opřel Ramadani a jeho projektil zapadl přesně do levého dolního růžku brány.

Lecce se tak rozpomnělo na domácí výkony ze startu sezony a získalo všechny body. V příštím kole se představí 23. prosince na půdě Interu, Frosinone tentýž den přivítá Juventus.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele