21. kolo
22.02.2024 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mattéo Guendouzi (© AFP)

Turínskou pevnost prolomili nájezdníci Lazia, střelecké obrození prožil Cataldi

Lazio zvítězilo ve 21. kole Serie A na hřišti Turína FC 2:0 a dotáhlo se na rozdíl jednoho bodu za svého městského rivala AS. O rozhodující moment duelu se krátce po změně stran postaral Matteo Guendouzi, na něhož zanedlouho navázal svým prvním ligovým gólem od roku 2021 Danilo Cataldi. Býci tedy po dlouhé době zklamali své fanoušky, neboť prohráli domácí zápas poprvé od října loňského roku.

Všední dny se sice napříč kontinentem točily okolo evropských pohárů, své dohrávky však měla na programu řada ligových soutěží. Mezi nimi byla i Serie A, kde Orli z Říma i Býci z Turína pokukovali po minimálně šesté příčce zajišťující místenku v Konferenční lize. V lepší formě vstupovala do utkání Granata, jež neprohrála šestkrát v řadě. Lazio naopak naposledy nestačilo na Bolognu, jen pár dnů předtím ovšem skolilo Bayern.

Turín vstoupil do utkání před vlastními fanoušky velmi aktivně a už v páté minutě mohl vést zásluhou Antonia Sanabrii. Rána paraguayského forvarda ale orazítkovala pouze tyč. Ve 37. minutě se pak v obrovské příležitosti zjevil Nikola Vlašić. Střelu z první po přihrávce Raoula Bellanovi ale parádním zákrokem vytáhl mimo tři tyče Ivan Provedel. Aktivnější domácí tak odcházeli do kabin za stále bezbrankového stavu.

První šance druhého poločasu patřila opět Turínu. Duván Zapata si mohl z hranice šestnáctky připsat autorství úvodní branky utkání, ovšem jeho projektil si cestu mezi tři tyče nenašel. Pasivní Lazio překvapilo diváky v Turíně v 51. minutě, když to byli právě oni, kdo otevřel skóre zápasu. Guendouzi přijal přesnou přihrávku od Luise Alberta a křižnou přízemní ranou k levé tyči skóroval.

Netrvalo dlouho a v 56. minutě tým z hlavního italského města vedl 2:0. Luis Alberto si připsal druhou asistenci, když patičkou posunul míč ke Cataldimu, který přesnou ranou placírkou rozvlnil síť s pomocí pravé tyče. V 79. minutě šli sice hosté po druhé žluté kartě Maria Gily do 10, náskok už ovšem uhájili.

Turínská série bez porážky tak náletu Orlů neodolala. Reputaci si Býci pokusí vylepšit proti jinému římskému celku, 26. února totiž zavítají na hřiště AS. Lazio se tentýž den představí na půdě Fiorentiny.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele