23. kolo
04.02.2024 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Jurić (© AFP)

Zastánci granátové barvy složili v Turíně zbraně a rozešli se bez branek

Ve formě hrající fotbalisté Turína pouze remizovali ve 23. kole Serie A se Salernitanou 0:0. Souboj týmů, které na základě typické barvy jejich dresů pojí přezdívka Granata, se dlouho odehrával bez větších šancí. Tu nejvážnější si dominantní domácí vypracovali v 58. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Samuele Ricci. Hosté z ní ovšem vyvázli bez újmy a teprve podruhé v sezoně udrželi čisté konto, to se přitom na turínském Stadio Olimpico nikomu nepovedlo už od října.

Turín se po vítězství v Cagliari těšil zpět na vlastní hřiště, kde neprohrál pětkrát v řadě a naposledy zde porazil Neapol 3:0. Naopak Salernitana i přes dobrý výkon proti AS Řím již počtvrté po sobě prohrála, přičemž se s pouhými 12 body stále topila na poslední příčce celé soutěže. Do karet jí nehrál ani fakt, že Býky porazila naposledy v roce 2010.

Od úvodního hvizdu bylo znát, kdo je favoritem zápasu. Domácí určovali tempo hry a většinu první půle strávili na útočné polovině. Akcím Turína však chyběl moment překvapení a přesnost v zakončení. Salernitana se málokdy dostala přes půlící čáru, a tak se v úvodních 45 minutách diváci žádné velké gólové šance nedočkali.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako ten první. Býci se tlačili do pokutového území, ale nedařilo se jim vytvořit si gólovou příležitost. V 58. minutě po centru z levé strany hlavičkoval u pravé tyče Ricci, ale balon otřel pouze o vnější síť. Salernitana zaútočila poprvé až v závěrečné desetiminutovce a hned si připravila velkou šanci. Po rohovém kopu dostal na levé straně míč Boulaye Dia, jeho ránu však skokem k pravé tyči vychytal Vanja Milinković-Savić.

Turín tak doma nenaplnil předpoklady a se Salernitanou získal jen bod. V příštím kole se 10. února utká se Sassuolem, tým ze Salerna změří o den dříve síly s Empoli.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele