27. kolo
02.03.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Jurić (© AFP)

Belotti se na milovaném stadionu neprosadil, Turín byl po dlouhém oslabení rád za remízu

Fiorentina remizovala ve 27. kole Serie A na půdě Turína FC 0:0. Domácí museli odehrát celý druhý poločas v oslabení, těsně před přestávkou se totiž nechal za nemístné protesty vyloučit Samuele Ricci. Ten se přitom vůbec nenacházel v základní sestavě, avšak už v úvodu střídal zraněného spoluhráče. Obrana Býků ale předvedla solidní výkon a všechny útočníky soupeře včetně Andrey Belottiho, který v dresu Granaty nastřílel 113 soutěžních branek, uhlídala. Prolomit ji nedokázal ani Antonín Barák, jehož nasazením už o přestávce zareagoval kouč Fialek na nastalou početní převahu.

Slušný vstup Turína do nového roku pokazila poslední dvě utkání, ve kterých podlehl oběma týmům z hlavního města. Naopak Fialky souboj s Laziem zvládly na výbornou, i když jim dlouho zavařovala branková konstrukce. Obrat zápasu nakonec dokonal nejlepší střelec klubu z Florencie v aktuálním ročníku Giacomo Bonaventura.

Na první větší příležitost si diváci na Stadio Olimpico museli počkat do 17. minuty, kdy skvělou individuální akci předvedl Duván Zapata. Kolumbijský útočník, který v Turíně hostuje z Atalanty, dosprintoval až k vápnu, zbavil se obránce a následnou střelou jen těsně minul horní tyč. Na druhé straně si na centr z levého křídla naskočil Nicolas González, jehož nadějný hlavičkový pokus se stočil jen kousek mimo. Ve 39. minutě sice piemontský celek dostal balon za brankovou čáru zásluhou Zapaty, gól však byl po konzultaci s videorozhodčím odvolán kvůli faulu. Zápas Turínu zkomplikoval Samuele Ricci, který si za protesty u hlavního sudího vysloužil druhou žlutou kartu, a utkání tak pro něj předčasně skončilo.

Býci dokázali být nebezpeční i v početní nevýhodě. Přesvědčil se o tom rovněž brankář Pietro Terracciano, jenž musel krýt přízemní střelu, kterou na něj po rychlém protiútoku vyslal Raoul Bellanova. Velkou šanci měl také tým z Toskánska. Rolando Mandragora nacentroval z pravé strany, na jeho pas si nejvýše naskočil Giacomo Bonaventura a hlavičkou z úrovně penaltového puntíku pořádně protáhl Vanju Milinkovič-Saviče. Fiorentina poměrně dlouhou početní převahu využít nedokázala.

V Turíně se nakonec oba celky rozešly s bodem. Domácí se 8. března představí na půdě Neapole, zatímco Fiorentina bude o dva dny později hostit AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele