20. kolo
13.01.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Neapol proti poslední Salernitaně vysvobodil z výsledkové krize Rrahmani

Neapol získala ve 20. kole Serie A teprve čtvrtý bod z posledních čtyř duelů, když na svém stadionu porazila Salernitanu 2:1. Hosty dostal ve 29. minutě do překvapivého vedení parádní ranou z dálky Antonio Candreva. Velezkušený záložník skóroval z pozice mimo šestnáctku od začátku loňského roku celkem šestkrát, což se žádnému jinému hráči nejlepších pěti lig Evropy nepodařilo. Těsně před poločasem ale z penalty vyrovnal Matteo Politano a obrat Partenopei dokonal v šesté minutě nastavení druhého dějství Amir Rrahmani.

Fotbalisté Neapole se nacházeli ve velké krizi. Gli Azzurri nevyhráli čtyři utkání v řadě, přičemž se jim ani jednou nepodařilo skórovat. Do karet jim nehrál ani fakt, že se museli obejít bez kanonýra Victora Osimhena, jenž odjel na Africký pohár. Vedení úřadujícího mistra ale dalo jasně najevo, že další změna trenéra i přes hrozivou formu nepřijde. Náladu si mohli modří alespoň částečně spravit v domácím duelu s poslední Salernitanou, která od startu ročníku zvítězila pouze dvakrát.

Od úvodních minut sledovali diváci na poloprázdném stadionu poměrně vyrovnané utkání. Oba týmy se dokázaly probojovat do vápna soupeře, trápila je ovšem předfinální fáze, a do nebezpečných zakončení se tak nedostávaly. Když si ale ve 29. minutě našel míč Antonio Candreva, příliš neváhal a z velké vzdálenosti vyslal skvělou technickou ránu, která doplachtila až do pravé šibenice za marně se natahujícího brankáře Neapole.

Nepříznivém vývoji domácí donutil zvýšit aktivitu a díky faulu ve vápně dostali nabídku srovnat z pokutového kopu. Toho se ujal Matteo Politano a chladnokrevným zakončením k levé tyči poslal hráče do kabin za vyrovnaného stavu.

Ve druhém dějství určoval tempo zápasu především domácí celek, který po většinu času držel míč na svých kopačkách. Jenže jeho kombinační hra viditelně postrádala kreativní myšlenku, a tak pouze kontroloval průběh hry na útočné polovině bez většího náznaku ohrožení branky soupeře.

V závěru ale hráči Neapole viditelně stupňovali tlak a v závěru nastavení se dočkali vytouženého otočení skóre. Po hektické situaci ve vápně se míč odrazil k osamocenému Rrahmanimu, který z ho bezprostřední blízkosti uklidil do sítě.

Neapol tak prolomila sérii nezdarů a proti Salernitaně zvítězila. Na triumf se pokusí navázat 28. ledna v dalším ligovém kole proti Laziu. Granata změří o týden dříve síly s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele