18. kolo
29.12.2023 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Taty Castellanos (© AFP)

Lazio prohloubilo venkovní trápení souseda. Guendouziho trpké vzpomínky zahnaly slepené góly

Frosinone prohrálo v 18. kole Serie A na hřišti Lazia 1:3. Hosté se přitom v souboji regionálních soků, jejichž stadiony dělí necelých 100 kilometrů, dostali překvapivě do vedení, když z pokutového kopu potrestali hru rukou v podání Mattea Guendouziho. Francouz tím dal vzpomenout na jeho dosud předposlední vystoupení v dresu Marseille, kdy stejným způsobem dovolil Panathinaikosu vyrovnat a řecký celek následně vyřadil Olympioniky z Ligy mistrů. V 70. minutě však po přihrávce Gustava Isaksena skóroval Taty Castellanos a jen o několik desítek sekund později si oba role vyměnili. Canarini tak padli v již sedmém ligovém venkovním klání za sebou.

Římský celek sice v minulém kole ukončil sérii tří zápasů bez výhry, při úspěchu na půdě Empoli ovšem přišel vinou zranění stehenního svalu zhruba na měsíc o svou hlavní hvězdu Cira Immobileho. Úspěch Orlů se přesto očekával, jelikož Frosinone ze čtyř dosavadních vzájemných duelů uhrálo jen jednu remízu, přičemž v žádném z těchto klání neskórovalo. Na tříbodový úspěch v lize navíc hosté čekali už více než měsíc.

Zpočátku se mírně aktivnější Lazio snažilo způsobit vzruch v obraně Leoni především centrovanými míči. Po odvrácení jednoho z nich se dostal k zakončení z druhé vlny Daiči Kamada, mířil však vysoko nad. Chvíli po ráně japonského šikuly se Orli hnali do střelby znovu, nebezpečí ale stihl zažehnat pozorný Caleb Okoli. Po půlhodině hry se proti tvrdému projektilu z ostrého úhlu vyznamenal pro změnu hostující gólman Stefano Turati.

Po návratu ze šaten mohl střeleckou bídu Lazia prolomit Luca Pellegrini, jenž se odhodlal k ráně z velké dálky. Nadějný pokus ale o několik decimetrů minul pravou tyč. O pár chvil později zahrál na druhé straně ve vápně rukou Guendouzi a rozhodčí po zhlédnutí videozáznamu nařídil penaltu. Tu si vzal na starost Matías Soulé, který ji suverénním zakončením proměnil. Následně mohl vyrovnat Castellanos, jenže ke smůle domácích fanoušků na centrovaný míč i přes elegantní rybičku nedosáhl.

Hrotový útočník "Orlů" si to však vynahradil v 70. minutě, kdy přesnou hlavičkou k pravé tyči dorovnal skóre. Obrovského laufu poté domácí využili k brzké otočce, o kterou se postaral Isaksen, jemuž míč na hranici vápna připravil po nedorozumění v defenzivě Frosinone autor vyrovnávací trefy Castellanos. Triumf Římanů pak ještě podtrhl na zadní tyči osamocený Patric, k němuž se balon odrazil od zadáka hostí.

Lazio tak překvapení nepřipustilo a nováčka soutěže porazilo. V příštím kole se 7. ledna představí na hřišti Udinese, Frosinone o den dříve hostí Monzu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele