31. kolo
05.04.2024 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Antonio Candreva (© AFP)

Probuzení míčového kouzelníka Sassuolu nestačilo, duel nejhorších týmů skončil remízou

Hráči Sassuola remizovali v předehrávce 31. kola Serie A na hřišti Salernitany 2:2. Důležitou roli na trávníku hrál hostující Nedim Bajrami, jenž asistencí u gólu Armanda Laurientého a brankou ve 44. minutě řídil dominantní výkon předposledního celku tabulky v první půli. Autor úvodní trefy, který byl v minulé sezoně oporou útoku Neroverdi a vydobyl si pověst jednoho z nejlepších driblérů napříč nejlepšími evropskými soutěžemi, se prosadil teprve podruhé v ročníku. Granata se však po změně stran vzchopila a v 91. minutě srovnala zásluhou Giulia Maggioreho.

Sassuolo v minulém kole získalo alespoň bod v bitvě s Udinese a v Kampánii usilovalo o vymanění se ze sestupových pozic. V ještě horší situaci se před zápasem nacházela Salernitana, která na svého soka ztrácela už 10 bodů. Pro svěřence Stefana Colantuona, jenž se stal už čtvrtým hlavním trenérem domácích v této sezoně, znamenalo toto klání jednu z posledních možností přiblížit se záchraně v nejvyšší italské soutěži.

Opatrný začátek naznačoval, že se jedná o velmi důležité utkání pro oba celky, a na první výraznější příležitost si tak diváci na stadionu museli počkat až do 17. minuty, kdy Andrea Consigli likvidoval ostrý centr Antonia Candrevy z pravé strany. Černozelení se do šance dostali až krátce před odehranou půlhodinou, nicméně trefu Andrey Pinamontiho rozhodčí neuznal kvůli těsnému ofsajdu. Italský útočník se propracoval k zakončení i o pár minut později, tentokrát ovšem mířil nad bránu. Ve 37. minutě už se Sassuolo gólu dočkalo, Laurienté obdržel přesnou přihrávku a tváří v tvář brankáři zakončil rychlý výpad hostů. Druhý zásah přidal sedm minut nato Bajrami, který využil kiks domácího obránce a po přihrávce Pinamontiho neměl problém skórovat do prázdné klece.

Zkraje druhé půle dostala Granata možnost zahrávat pokutový kop, zkušený Candreva se z penaltového puntíku nemýlil a střelou k levé tyči vstřelil kontaktní branku. O chvíli později mohl Neroverdi vrátit dvougólové vedení Laurienté, nadvakrát ale v koncovce neuspěl. Další neproměněné šance Grégoira Defrela a Laurientého nakonec hosty mohly mrzet, v nastaveném čase se totiž trefil Maggiore.

Zápas trápících se celků tak skončil smírně. Další duel Salernitanu čeká 12. dubna proti Laziu, Sassuolo o den později vyzve AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele