22. kolo
29.01.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Taktovka klubové legendy přinesla další ovoce, znovu rozhodl Pellegrini

Fotbalisté AS Řím zvládli i druhý zápas pod vedením nového trenéra Daniela De Rossiho, když ve 22. kole Serie A porazili Salernitanu na její půdě 2:1. Římané měli od prvních minut územní převahu, kterou dokázal šest minut po změně stran přetavit v úvodní trefu z pokutového kopu Paulo Dybala. Na argentinskou hvězdu navázal o několik okamžiků později i Lorenzo Pellegrini, jehož gól byl nakonec i podruhé v řadě vítězný. Vlci se tak díky zisku tří bodů posunuli do top pětky celé soutěže, zatímco Granata zůstává přišpendlená na úplném dnu tabulky.

Římská štace oblíbeného Josého Mourinha sice skončila, avšak zvykání si na nového kouče nemuselo být pro fanatické fanoušky AS obtížné. Srdcař De Rossi navíc při svém debutu dovedl Vlky k výhře nad Veronou, na což plánoval navázat v Salernu. Místní fotbalový klub už v lize třikrát za sebou prohrál, přestože pokaždé skóroval jako první.

Úvod zápasu přinesl jasnou dominanci na míči fotbalistů AS Řím, kteří se postupnou kombinací snažili dostat až před branku soupeře. Jeho defenziva ovšem byla dostatečně pozorná a všechny pokusy o uvolnění protihráčů dokázala včas zastavit. Salernitana se naopak spoléhala na rychlý přechod do útoku a z jednoho takového málem těžila po půlhodině hry. Skákavou střelu Domagoje Bradariče zpoza šestnáctky však zvládl zneškodnit Rui Patrício. Zanedlouho se ke střele z podobné pozice odhodlal také Antonio Candreva, ten ale branku těsně přestřelil.

Druhá půle začala lépe pro Římany, kteří dostali po nedovolené hře rukou ze 49. minuty výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil Dybala a prudkou střelou k levé tyči nedal brankáři Granaty žádnou šanci. Srovnáno mohlo být po hodině hry, Simy ale zblízka hlavičkoval pouze nad břevno. Změna skóre tak přišla na druhé straně hřiště, když Rick Karsdorp našel centrem do malého vápna naprosto osamoceného Pellegriniho, jenž nezaváhal. Zápletka přišla jen o čtyři minuty později, kdy hlavou snížil střídající Grigoris Kastanos. Poté už ale Giallorossi domácí fotbalisty k ničemu dalšímu nepustili a těsné vedení ubránili.

Salernitana tak na listopadový domácí skalp Lazia nenavázala a s druhým římským velkoklubem prohrála. V příštím kole se představí 4. února na půdě Turína FC, AS Řím přivítá o den později Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele