9. kolo
21.10.2023 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Neapol se ukázala po pauze jako politá živou vodou. Výhru jistil dvěma góly Kvaratskhelia

Neapol zvítězila v devátém kole Serie A na hřišti Verony 3:1, a napravila tak dvě soutěžní porážky, které si připsala bezprostředně před reprezentační přestávkou. Skvěle se v utkání prezentoval především Matteo Politano, jenž úvodní gól vstřelil a na další dva nahrál Khvichovi Kvaratskheliovi. Gruzínský talent tedy svými trefami dokonale nahradil absentujícího Victora Osimhena.

Přestože letos Neapol nepředváděla takové výkony jako v minulé sezoně, kdy se po značné dominanci radovala po 33 letech ze zisku Scudetta, v italské nejvyšší soutěži se stále řadila mezi největší kandidáty na přední příčky. To chtěli Partenopei potvrdit i na hřišti Verony, která se po šesti zápasech bez vítězství nacházela ve velké krizi. Navíc měla problém s ofenzivou, jelikož za osm utkání vstřelila pouhých pět branek. Problém v útoku však měli i hosté, protože z důvodu svalového zranění do duelu nenastoupil kanonýr Osimhen.

Úvod utkání vyšel lépe domácím. Dvě nebezpečné hlavičky z rohových kopů si v rozmezí půl minuty připsali Pawel Dawidowicz a Giangiacomo Magnani, v obou případech byl však v bráně připraven Alex Meret. V 15. minutě si do palebné pozice na hranici pokutového území posunul míč Politano, jehož štiplavou ránu levačkou pod břevno vyrazil gólman Lorenzo Montipó na roh.

Hosté v nastoleném tempu nepolevovali a nadále hrozili. Ve 27. minutě už se jejich další šance ujala. Giacomo Raspadori krásně nacentroval na zadní tyč, kde nepokrytý Politano trefil balon po zemi k tyči. Před změnou stran si ještě v šestnáctce zpracoval míč Kvaratskhelia, který jej poté tvrdým projektilem na přední tyč procedil až do sítě.

I ve druhé půli Partenopei ukazovali svou nadvládu. Politano dalším skvělým pasem našel osamoceného Kvaratskheliu, který běžel od půlky hřiště sám na bránu a po ideální zasekávačce poslal míč na zadní tyč. Domácí to ovšem nezabalili a snížili. Defenziva hostů ležérně bránila centrovaný míč ze strany, který se odrazil k Darku Lazovičovi, na jehož tvrdý projektil pod břevno neměl brankář nárok.

Skvělý výkon mohl ještě druhým gólem korunovat Politano, jeho přímý kop zhruba ze 30 metrů však konečky prstů vyrazil Montipó. V závěru ještě domácí zabrali, skákavou střelu Federica Bonazzoliho však nadvákrat chytil Meret, a rovněž proto už Verona nevstřelila branku.

Fotbalisté Neapole tak utkání podle očekávání zvládli a na půdě Verony zvítězili potřetí v řadě. V příštím kole 29. října přivítají na svém hřišti silný AC Milán, Mastini sehrají v Turíně o den dříve zápas s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele