15. kolo
09.12.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Darko Lazovič v souboji s Manuelem Lazzarim (© AFP)

Bývalá opora Verony pomohla Laziu k zisku bodu. Provedelovy dveře otevřel Henry

Verona remizovala v 15. kole Serie A na vlastním hřišti s Laziem 1:1 a její dlouhé čekání na výhru se protáhlo už na hrůzných 14 soutěžních zápasů. Jako první se v utkání prosadil ve 23. minutě Mattia Zaccagni, který však svoji trefu příliš neslavil, jelikož právě v klubu z Benátska strávil většinu dosavadní kariéry. Po změně stran ale z ojedinělé šance domácích srovnal skóre Thomas Henry. Na bodovém zisku Scaligeri už nic nezměnilo ani vyloučení Ondreje Dudy, jenž čtvrthodiny před koncem viděl druhou žlutou kartu.

Lazio si v poslední době užívalo sérii zápasů před vlastními fanoušky, kterou navíc zvládlo s naprostou grácií. Římané totiž nejprve završili postup ze základní skupiny Ligy mistrů, následně zdolali Cagliari a nakonec se přes Janov probojovali do čtvrtfinále italského poháru, to vše bez jediné inkasované branky. Venku ovšem naopak třikrát za sebou prohráli, na což rozhodně neplánovali navázat ve Veroně, jež se sice nezvykle rozstřílela, pět gólů z předchozích dvou duelů ale vedlo k pouhým dvěma bodům.

Orli na trávníku od úvodního hvizdu jasně dominovali, směrem dopředu však působili velmi bezradným dojmem. Přes pevnou defenzivu domácího celku se proto k prvnímu zakončení do prostoru brány dostali až ve 23. minutě, a hned z toho byl úvodní gól. Zaccagni šikovně doklepl do sítě přesný pas do malého vápna od Felipeho Andersona. Další zajímavý moment přinesl až nastavený čas první půle, kdy si Mario Gila našel centr od rohového praporku a hlavičkoval jen těsně vedle brány Verony.

Po změně stran se obraz hry prakticky nezměnil a ani jeden tým si nebyl schopen vytvořit velkou šanci. To se změnilo až v 70. minutě, kdy bezmocného Ivana Provedela překonal dorážející Henry. Výbuch radosti v hledišti ovšem jen o pár okamžiků později vystřídalo zklamání poté, co Římany vrátil do vedení přesnou hlavičkou Nicoló Casale. Jeho trefu nicméně sudí kvůli předchozímu faulu neuznal. Situaci domácích v 77. minutě zkomplikoval Duda, který obdržel druhou žlutou kartu. Neukázněnost slovenského reprezentanta však Le Aquile nepotrestali a museli se spokojit pouze s bodem.

Biancocelesti tak nedokázali vyhrát už ve třetím venkovním vzájemném střetnutí za sebou. V příštím kole přivítají 17. prosince Inter, Verona bude hrát tentýž den na půdě Fiorentiny.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele