4. kolo
17.09.2023 15:00 CET
4 : 2
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone (© AFP)

Snový začátek vystřídal tragický závěr. Sassuolo poprvé v historii prohrálo s Frosinone

Fotbalisté Sassuola ve čtvrtém kole Serie A prohráli na půdě Frosinone 2:4. Neroverdi se před utkáním pyšnili dosavadní neporazitelností ve vzájemných střetnutích a k zachování této bilance výrazně nakročili dvěma trefami Andrey Pinamontiho z úvodní půlhodiny. Domácí však na inkasované branky zareagovali fantasticky a v 70. minutě vyrovnal Luca Mazzitelli, pro nějž se jednalo o první gól v nejvyšší soutěži od sezony 2016/2017. Pro 27letého záložníka to ovšem bylo málo a o chvíli později celý zápas rozhodl.

Nováček soutěže z Frosinone vstoupil mezi italskou smetánku velmi sympaticky. Po očekávané prohře s Neapolí přišla velmi překvapivá výhra nad Atalantou a také cenný bod ze zápasu s Udinese. I Sassuolo si zlepšilo náladu, když v minulém kole odčinilo dvě ligové porážky a zvítězilo doma s Veronou 3:1. Do karet navíc černozeleným hrál fakt, že s Giallazzurri v novodobé historii v soutěžním utkání neprohráli.

Duel pro Neroverdi značně ulehčil Pinamonti ještě v úvodní desetiminutovce, který se po skvělé průnikové přihrávce za obranu nemýlil v situaci jeden na jednoho. Italský útočník dokonce ve 23. minutě zdvojnásobil náskok hostů. Oproti první trefě se při této jednalo o krásný akrobatický pokus z hranice pokutového území, když se položil do míče a poslal jej nechytatelně do vzdáleného spodního rohu branky. Canarini úspěšně snížili stav duelu ještě před poločasovou přestávkou. Přestože pár minut předtím málem inkasovali, tak po konzultaci s videorozhodčím jim byla přisouzena penalta. Alessio Cragno zvolil špatnou stranu a Walid Cheddira tedy slavil svou premiérovou trefu ve žlutomodrých barvách domácího celku.

Marocký útočník se dožadoval penalty i v 58. minutě zápasu, tentokrát však zůstala píšťalka hlavního sudího právoplatně nepoužita. Příznivci nováčka ligy se přece jen dočkali vyrovnávací trefy. Mazzitelli se inspiroval Pinamontiho druhým zásahem z hranice velkého vápna. Záložník celku z regionu Lazio přidal o několik málo minut později i rozhodující branku. Kapitán Frosinone dokonal pravděpodobně nejlepší zápas své kariéry, když skóroval ve skluzu odražený míč od brankáře hostů právě ze střely italského středopolaře. Pol Lirola přidal i kosmetickou úpravu výsledku na dvougólový rozdíl v nastaveném čase.

Frosinone tak i po reprezentační pauze potvrdilo dobrou formu a doma získalo tři body. V následujícím kole se 22. září střetne se Salernitanou, Sassuolo doma vyzve o den později silný Juventus.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele