15. kolo
10.12.2023 12:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Vanja Milinković-Savić (© AFP)

Fanoušci ve Frosinone poprvé v sezoně neviděli ani gól. Osud utkání odmítl změnit mladý sudí

Frosinone na čtvrtou domácí výhru v řadě nedosáhlo, jelikož v 15. kole Serie A remizovalo s Turínem 0:0. Ústřední postavou úvodu duelu byl teprve 35letý rozhodčí Luca Massimi, jenž nejprve odpustil druhou žlutou kartu v rychlém sledu Anthonymu Oyonovi a krátce nato po penaltovém apelu Canarini šalamounsky našel u monitoru VAR faul na polovině hřiště. Zápas pak i kvůli tomu dospěl k premiérové bezbrankové remíze na Stadio Benito Stirpe v ročníku, Giallazzurri přesto měli malý důvod k radosti, když vůbec poprvé v historii nejvyšší italské soutěže získali proti Býkům alespoň bod. David Zima se na trávník dostal v 83. minutě.

Fotbalisté Frosinone se pyšnili skvělými výsledky v domácím prostředí, kde od začátku sezony prohráli jediný duel a aktuálně zde táhli sérii šesti utkání bez porážky. Statistika ovšem hrála do karet Býkům, kteří v celkově čtyřech vzájemných střetnutích v nejvyšší italské lize neztratili se soupeřem z lazijského regionu ani bod. Motivaci do turínských řad jistě dodala také přesvědčivá výhra 3:0 nad Atalantou z minulého kola, při níž se střelecky našel dvougólový Duván Zapata.

Po čtvrthodině hry se díky povedenému protiútoku dostal do vápna Kaio Jorge, který po souboji s jedním z hráčů Turína upadl. Rozhodčí ale pokutový kop neodpískal a naopak potrestal následné zbytečné rozčilování brazilského útočníka žlutou kartou. Ve 23. minutě mohl své nesportovní chování Kaio Jorge odčinit, když se po centru zleva dostal v pokutovém území k hlavičce. Tu ale namířil pouze do připraveného brankáře hostů. V závěru první půle mohl na druhé straně otevřít skóre Ivan Ilič, jenž při svém 100. utkání v Serii A orazítkoval ranou z velké dálky pravou tyč.

V úvodu druhého poločasu se po krásné kombinaci na jeden dotek dostal ke střele opět Kaio Jorge, kterého ale skvělým zákrokem vychytal Vanja Milinkovič-Savič. V 72. minutě vypálil z velkého vápna Zapata, zaskvěl se nicméně i brankář Stefano Turati. V závěrečné desetiminutovce měli navrch Býci, kteří se tlačili do brány a snažili se překonat domácí defenzivu. To se jim zdánlivě podařilo, jenže úspěšnému zakončení Alessandra Buongiorna předcházel ofsajd.

Frosinone tak po remíze s Turínem tradičně potěšilo domácí obecenstvo bodovým ziskem. V příštím kole zamíří 16. prosince na hřiště Lecce. Turínští přivítají ve stejný den Empoli.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele