29. kolo
16.03.2024 20:45 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Taty Castellanos (© AFP)

Famózní Castellanos dal proti Frosinone zapomenout na Sarriho rezignaci

Lazio zvítězilo v utkání 29. kola Serie A nad Frosinone 3:2. Hostující celek poprvé vedl v roli trenéra dosavadní asistent Giovanni Martusciello, jehož svěřenci do duelu nevstoupili vůbec dobře a záhy prohrávali. Ještě před pauzou ovšem vyrovnal Mattia Zaccagni a po změně stran otočil skóre dvougólový žolík Taty Castellanos, který svou úvodní branku vsítil prvním dotykem s míčem. Canarini tak za poslední tři měsíce triumfovali jen jednou, zato Orli se mohli radovat z ukončení šňůry čtyř soutěžních porážek.

Úterý 12. března bylo černým dnem pro věhlasné trenéry napříč Evropou. Zatímco Rafael Benítez byl v Celtě Vigo odvolán, Maurizio Sarri se v Laziu rozhodl rezignovat sám. Už bez jeho osoby na lavičce se Orli potřebovali výsledkově chytnout ve Frosinone, když i z důvodu nevídané nedisciplinovanosti prohráli čtyři soutěžní duely v řadě. Ještě hůře na tom byli domácí, kteří posbírali z 10 zápasů v roce 2024 pět bodů.

I přesto to ale byli právě Canarini, kteří zvedli své fanoušky ze sedadel jako první, když už v páté minutě hlavičkoval na bližší tyči těsně vedle Francesco Gelli. I nadále diktovali tempo domácí, na první branku tak dlouho čekat nemuseli. Ve 13. minutě poslal centr na zadní tyč Nasir Zortea, odkud hlavičkoval bezchybně do protipohybu gólmana Pol Lirola. Hosté sice brzy srovnali krok, na přesné zakončení si ale počkali až do 39. minuty, kdy Mattéo Guendouzi naservíroval míč z pravé části hřiště Zaccagnimu, který z malého vápna jednoduše doklepl míč do sítě.

Úvodní minuty po změně stran mnoho atraktivity nenabídly. Změnu přinesla až šťastná ruka Martusciella, jenž v 56. minutě poslal na hřiště Castellanose. Ten hned při následném přímém kopu využil nedůrazu domácího obránce, kterého bez problému přeskočil a prvním dotykem s míčem v zápase otočil stav. Argentinec mohl navíc hned vedení i pojistit, svůj halfvolej ale poslal přesně na Stefana Turatiho. Castellanos se ovšem dalšího gólu nevzdal, když už o dvě minuty později dorážel do prázdné branky. Ve vítězný proměnil jeho druhý zásah domácí Walid Cheddira, který nůžkami v malém vápně určil konečný stav 2:3.

Lazio tak ovládlo už čtvrtý vzájemný zápas za sebou. V příštím kole přivítá 30. března Juventus, Frosinone se představí tentýž den v Janově.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele