2. kolo
26.08.2023 18:30 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone na sedmý pokus pokořilo Atalantu. Zápis do klubové historie vrylo do půlhodiny

Frosinone porazilo ve druhém kole Serie A 2:1 Atalantu, a získalo tak první tři body po návratu mezi italskou elitu. Domácí o triumfu rozhodli již v první půlhodině, kdy se střelecky prosadili Abdou Harroui a Ilario Monterisi. Výhra má pro tým ze střední Itálie ještě větší význam, neboť nejenže nikdy Bergamo neporazil, ale ani v jednom z předchozích šesti vzájemných střetnutí nedokázal skórovat. Český obránce Daniel Macej přihlížel zápasu z lavičky náhradníků.

Domácí celek čekal po prohře s mistrovskou Neapolí další adept na boj minimálně o pohárové příčky. Atalanta své ambice potvrdila hned v úvodním kole, v němž díky dvěma gólům v závěru porazila Sassuolo. Nerazzurri v tomto utkání dost možná našli novou útočnou oporu v Charlesi De Ketelaereovi, jenž při svém debutu vstřelil vítěznou branku. Svěřenci Gian Piera Gasperiniho navíc ovládli poslední dva vzájemné zápasy s Frosinone ze sezony 2018/2019, a to s celkovým skóre 9:0.

Vstup do utkání se ale hostům nevydařil, když již od páté minuty prohrávali. Volného prostoru na hranici vápna využil Harroui a technickou střelou k tyči prostřelil Juana Mussa. O rychlou odpověď se ve 12. minutě pokusil Duván Zapata, projektil kolumbijského útočníka ale do prostoru mezi třemi tyčemi nezamířil.

O chvíli později měl při další příležitosti Atalanty na noze srovnání Davide Zappacosta, skvělé přihrávky na zadní tyč ale nevyužil a zakončením na dlouhou nohu vysoko přestřelil. A tak ve 24. minutě udeřili podruhé Canarini, když se po rohovém kopu prosadil dorážející Monterisi. Po půl hodině hry byl blízko kontaktní trefy Zappacosta, dvojblok bránících hráčů ale prostřelit nedokázal. Další příležitosti si již Orobici v úvodní půli vytvořit nedokázali.

V 56. minutě bylo sníženo, když se prudkou přízemní střelou k tyči prosadil Zapata. Fotbalisté Atalanty se tlačili za vyrovnáním, pokusu Teuna Koopmeinerse zpoza vápna ale scházela přesnost. I přes výraznou herní převahu hostů další příležitosti nepřicházely, až v 69. minutě mohl srovnat po skvělé průnikové přihrávce Giorgio Scalvini. Volného prostoru v pokutovém území ale obránce Nerazzurri nevyužil a trestuhodně zamířil do míst, kde se nacházel připravený Michele Cerofolini.

O šest minut později pálil z levé strany pokutového území De Ketelaere, s ranou na přední tyč si ale brankář domácích poradil. Tlak Atalanty se stupňoval, Gianluca Scamacca měl v závěru na hlavě vyrovnání, po rohovém kopu ale zamířil těsně nad.

Frosinone si tedy navzdory očekávání připsalo první výhru sezony. V příštím kole vyzve 2. září Udinese, Atalanta ve stejný den doma přivítá Monzu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele