17. kolo
22.12.2023 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mattéo Guendouzi (© AFP)

Lazio přišlo při výhře nad oblíbeným soupeřem o opory. Venkovní bilanci vylepšil Guendouzi

Lazio porazilo v 17. kole Serie A Empoli 2:0, a ukončilo tak pětizápasové čekání na venkovní výhru napříč soutěžemi. "Orli" měli skvělý vstup do utkání, když se již v deváté minutě prosadil Matteo Guendouzi, jenž zaznamenal vůbec první trefu v nejvyšší italské soutěži. V 67. minutě pak výhru pečetil Mattia Zaccagni. Starosti trenérskému štábu hostů přidělaly v prvním poločase dvě stabilní opory Ciro Immobile a Luis Alberto, kteří museli v rozmezí tří minut střídat kvůli zranění. Azzurri porážkou potvrdili, že se jim proti Laziu dlouhodobě nedaří, jelikož jej porazili naposledy v roce 2015.

Zatímco evropskou pouť zvládali Orli více než důstojně a již netrpělivě vyhlíželi dvojzápas v osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, v domácí soutěži jim to poněkud drhlo. Jedna výhra z pěti utkání a umístění ve druhé polovině tabulky totiž byly z pohledu hostů daleko za předsezonním očekáváním. Před cestou do Empoli jim dodávala optimismus alespoň tristní domácí bilance Azzurri, kteří v domácích zápasech posbírali letos z celého pelotonu nejméně bodů.

Biancocelesti dostali své fanoušky do varu už v deváté minutě, když hosté obklíčili branku a po několika odrazech se míče zmocnil Guendouzi, jenž dokázal zamířit přesně. Vedení Orlů mohl o 11 minut později navýšit tentýž hráč, ale Elia Caprile si s jeho střelou bez větších problémů poradil.

Vzápětí nastala pro bílomodré velká nepříjemnost, jelikož museli vinou zranění střídat dva klíčoví hráči, konkrétně Immobile a po něm Luis Alberto. Empolesi mohli srovnat krok s oslabenými hosty, ovšem proti ráně Daniela Maldiniho se vyznamenal Ivan Provedel.

Několik minut po změně stran se do šance v pokutovém území dostal Nicolo Cambiaghi, gólman Lazia si však připsal další skvělý zákrok. Provedel čaroval v brance hostů i nadále, když si poradil s pokusem Maldiniho a o pár okamžiků později famózně vytáhl ránu Jacopa Fazziniho.

To na druhé straně byli Římané nekompromisní. Zaccagni nejprve nadvakrát neprostřelil Caprileho, napotřetí už ale uspěl a branku následně uznal i videorozhodčí. Definitivní pojistku mohl přidat Taty Castellanos, avšak gólmana domácích nedokázal z velké blízkosti překonat.

Tápající "Orli" tedy zvítězili a těsně před Vánocemi si mírně vylepšili pochmurnou náladu. Do akce se vrátí 29. prosince duelem proti Frosinone, Azzurri o den později změří síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele