23. kolo
04.02.2024 18:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Fazónu belgického šikuly z Milána pocítilo v Bergamu i Lazio

Atalanta ve 23. kole Serie A porazila ve formě hrající Lazio 3:1 a upevnila si ve vyrovnané tabulce čtvrtou příčku. Tým z Bergama přiblížil k úspěchu už po čtvrthodině hry Mario Pašalič, kterého ještě před pauzou doplnil proměněnou penaltou Charles De Ketelaere. Mladý reprezentant Belgie pak po změně stran skóroval ještě jednou, a potvrdil tak, že zažívá velmi vydařené období svého hostování z nedalekého Milána, jelikož za poslední tři zápasy zaznamenal tři góly a dvě asistence.

Lazio, které v lize padlo naposledy 17. prosince s Interem, čekal na hřišti Atalanty složitý úkol. Domácí fotbalisté totiž sedmkrát v řadě neprohráli, přičemž hned v šesti případech z toho bylo vítězství. Pro oba celky byl navíc vzájemný zápas důležitý, jelikož je od sebe v nabitém vrchu tabulky dělily jen dva body.

Atalanta si trpělivým postupem vypracovala první možnost v 15. minutě. Sead Kolašinac využil dobrého centru a hlavičkoval do dolního rohu brány, kde byl připraven skvěle zasahující Ivan Provedel. Italský gólman však zůstal neprůstřelný už jen pár vteřin. Prakticky hned nato totiž další ve vápně vyhranou hlavičkou sklepl Giorgio Scalvini míč Pašaličovi, který prudkou ranou rozvlnil síť. Římané byli blízko vyrovnání z přímého kopu, střela Luise Alberta se ale pod břevno těsně nevešla. Před odchodem do šaten dostala Atalanta příležitost pokutového kopu poté, co jeden z obránců Lazia zahrál ve vlastním vápně míč rukou. Darovanou šanci proměnil ranou k tyči De Ketelaere.

Po změně stran Bergamo kontrolovalo pohodlné vedení a nepouštělo soupeře do žádných šancí. Krátce po hodině hry naopak mohl zvýšit jeho náskok po milimetrovém pasu Pašaliče Aleksej Mirančuk, který uvnitř pokutového území ale nasměroval míč jen doprostřed brány. Kouč Maurizio Sarri se snažil neuspokojivý pohled změnit střídáními, ani ty ovšem Atalantu nevykolejily. V 76. minutě tak korunoval vydařený týmový i individuální výkon druhou trefou v duelu De Ketelaere, jenž prošel z pravého kraje hřiště až do vápna, odkud se prosadil ranou na bližší tyč. Na klidném závěru zápasu už nic nezměnila ani v 84. minutě proměněná penalta Cira Immobileho.

Bitvu dvou ve formě hrajících celků tak ovládla domácí Atalanta. V dalším utkání se Nerazzurri představí 11. února na hřišti Janova, Lazio změří o den dříve síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele