základní část, 21. kolo
04.02.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Armand Lauriente (© AFP)

Maehle zavařil Atalantě brzkým vyloučením. Sassuolo pokořilo dalšího lombardského giganta

Sassuolo ve 21. kole Serie A porazilo na domácí půdě silnou Atalantu těsně 1:0. Neroverdi se prezentovali velmi aktivní hrou a fotbalisty z Bergama několikrát zachraňoval až brankář Juan Musso. Ve 30. minutě obdržel Joakim Maehle červenou kartu, což hosty výrazně oslabilo. Přesilovku využil po změně stran Armand Lauriente, jenž se prosadil ve druhém zápase v řadě. Nerazzurri tak v novém roce poprvé prohráli, zatímco Sassuolo si po triumfu nad milánským AC připsalo druhý cenný skalp za sebou.

Výborná ligová forma a ztráty soupeřů vynesla hosty z Bergama až do nejlepší čtyřky, kde se chtěli za každou cenu udržet. Pro tento úkol se navíc venkovní střetnutí se Sassuolem jevilo jako optimální příležitost, jelikož zde Atalanta opanovala tři z posledních pěti návštěv. Černozelení se sice obecně vzato neprezentovali stabilně dobrými výkony, pětigólová nadílka do sítě mistrovského AC Milán ovšem vzbudila v italském fotbale velké pozdvižení. Domácí tak rozhodně měli na co navazovat.

Neroverdi utkání nezačali vůbec špatně. Centr našel osamoceného Grégoireho Defrela, který z otočky vystřelil velmi dobře. Brankář Lombarďanů však ukázal rychlé reflexy a míč vyškrábl. Následně se Musso předvedl znovu, když vyrazil i tvrdou ránu z úhlu. Aktivita domácích postupně opadla, a tak k dalšímu pozdvižení u fanoušků došlo až ve 30. minutě. Maehle tvrdě zajel do protihráče, za což mu rozhodčí po zhlédnutí videa udělil červenou kartu. Orobici tedy měli před sebou více než hodinu hry v oslabení. Chytře rozehraný přímý kop v 38. minutě zpoza vápna zakončoval Nadir Zortea. Argentinský brankář ve službách Atalanty ale předvedl další dobrý zákrok. Při následující akci měl tento gólman štěstí, protože střela Domenica Berardiho jen těsně prosvištěla kolem levé tyče.

I v další příležitosti, tentokrát již ve druhé půli, mířil 28letý Ital těsně vedle tyče. Přesněji mířil Lauriente, který se z levé strany trefil přesně do protějšího spodního rohu Mussovy brány. Hosté se nehodlali vzdát. Ukázal to Marten de Roon, jenž rozehrál přímý kop z hranice vápna. Andrea Consigli však také vytasil skvělý zákrok. Nedim Bajrami předvedl že i on je šikovný střelec. Jeho pokus ale zablokoval jeden z obránců, Musso by byl nejspíše na zásah krátký. Jeho brankářské kvality však diváci viděli při následující tvrdé ráně Albánce. Nervy na konci duelu neudržel Luis Muriel, který si vysloužil červenou kartu za nesportovní chování.

Sassuolo tedy úspěšně navázalo na šokující triumf z minulého kola a porazilo dalšího silného soupeře. Další zkouška čeká černozelené 12. února na hřišti Udinese. Atalanta o den dříve změří síly s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele