základní část, 22. kolo
11.02.2023 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Lecce ubránilo AS a sebralo mu dva body

AS Řím opět zaváhalo a proti bojovně naladěnému Lecce uhrálo jen bod. Dívat se na to moc nedalo a hosté rozhodně chtěli ze zápasu vytěžit víc bodů.

AS Řím se chtěl dostat alespoň na pár hodin na druhé místo a cesta k němu vedla skrze výhru nad Lecce. Což není tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Sportovní ředitel domácích Pantaleo Corvino říkal, že Lecce potřebuje odehrát perfektní zápas, aby mělo proti AS šanci. A jeho svěřenci se toho drželi. Stačilo jim totiž jen šest minut, aby pronikli hostující obranou. Po rohovém kopu se do vzduchu vznesla horda svalů jménem Federico Baschirotto a po jeho hlavičce si v pádu vstřelil Roger Ibañez vlastní gól.

Čili úvod jako z říše snů pro Lecce, zatímco Mourinho na lavičce AS jen kroutil hlavou. As tahle branka nabudila, ale na druhou stranu Vlci pálili enormní množství šancí. Sice drželi míč a díky smolné ruce Strefezzy kopali penaltu, po níž srovnal Paulo Dybala. Ale Vlci měli na víc. Jenže El Shaarawy pálil před Falconem nad, Smalling hlavičkoval taktéž mimo a v největší šanci první půle pak selhal Tammy Abraham. Po jednoduché akci se dostal do zakončení, jenže napálil z pár kroků jen Wladimira Falconeho!

Ani po změně stran se AS nezmohlo na nějaký tlak, více střel nebo snad šanci. Tammy Abraham se krátce po návratu ze šaten pokusil prosadit po přesném pasu od Pellegriniho, ale jeho hlavička nebyla přesná ani důrazná. Postupem času se Lecce stále častěji spoléhalo na urputný boj a větší množství faulů primárně mířených proti Dybalovi. A to mu nakonec stačilo, protože trenér Mourinho si střídání nechal jako vždy na závěrečné minuty a hosty musí mrzet několik spálených šancí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Musia byť hlavne 3 body. Výkon neočakávam očarujúci, José má asi pravdu, že s takýmito hráčmi sa nedá hrať 90 minút krásny a rýchly futbal.

0:2

Reagovat
Largo

Reagovat
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele