základní část, 31. kolo
22.04.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Daniele Verde (© AFP)

Sampdoria zůstala mezi vzdorujícími odpadlíky pozadu. Spezia v klíčovém boji uhájila bod

Fotbalisté Sampdorie remizovali ve 31. kole Serie A 1:1 se Spezií a šance na záchranu mezi italskou elitou se jí opět o kus vzdálila. Hosté totiž okupují poslední nesestupovou pozici, jíž je tým z Janova 10 bodů vzdálený. Zápas přitom neměli domácí špatně rozehraný, když vedli díky trefě Bruna Amioneho, po změně stran však srovnal Daniele Verde. Svěřenci trenéra Dejana Stankoviče tak na plný bodový zisk nedosáhli a nedoplnili mohutně finišující Veronu a Cremonese, kteří se taktéž snaží v závěrečné fázi sezony vyškrábat nad příčky zaručující pád o soutěž níž.

Sobotní večer svedl v Ligurii k bitvě dva trápící se celky bojující o holou záchranu v nejvyšší italské soutěži. V mnohem lepším postavení se nacházela hostující Spezia, která stále těsně okupovala nesestupovou příčku. Sampdoria byla naopak až úplně poslední s propastnou ztrátou, tu ovšem mohla zmenšit případným vítězstvím. To se jí ale v předešlých dvou vzájemných kláních nepovedlo.

Aquilotti na nic nečekali a již po asi 15 vteřinách se málem ujali vedení. M’Bala Nzola se zjevil zcela osamocený za obranou domácích, které zachránil skvělým zákrokem Nicola Ravaglia. Ve 13. minutě o sobě dala poprvé vědět také Sampdoria, jenže Mehdi Léris hlavičkoval těsně nad břevno. V polovině prvního dějství se už Janovští radovali. Centr od rohového praporku si našel Amione, jenž razantní hlavičkou nedal Jeroenu Zoetovi šanci zasáhnout. V závěru poločasu ještě dvakrát zahrozili hosté, ale ránu Verdeho z ostrého úhlu gólman vyrazil a Mehdi Bourabia následně zblízka trestuhodně přestřelil.

Vyrovnávací trefy se ovšem Spezia po změně stran přece jen dočkala. Zakončení Kelvina Amiana po rohovém kopu se ještě mezi tři tyče o kousek nevešlo, ale v 59. minutě už hosté skórovali. Přesnou hlavičkou se o to postaral premiérovým zásahem v sezoně Verde. Krátce nato se mohli Orli dokonce dostat do vedení, na přihrávku do malého vápna však těsně nedosáhl Simone Bastoni, jenž tak nemohl doklepnout míč do odkryté brány. Přestože se po zbytek zápasu marně tlačili za rozhodnutím Bianconeri, ohromnou příležitost měli v závěru pasivně působící domácí. S přízemní ranou Alessandra Zanoliho zevnitř šestnáctky si ale poradil fantastický Zoet.

Duel týmů ze spodku tabulky tak nakonec divákům vítěze nenabídl. Sampdoria se 30. dubna střetne v dalším ligovém kole s Fiorentinou, Spezia svede o dva dny dříve bitvu s Monzou.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele