základní část, 22. kolo
12.02.2023 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Neapol navyšuje náskok, Cremonese si odvezlo tři branky

Partenopei doma splnili povinnost a poradili si s Cremonese rozdílem třídy. Brankáře Carnesecchiho postupně překonali Kvaracchelija, Osimhen a v závěru i Elmas.

Neapol chtěla pokračovat v krasojízdě a dnes byla na domácí půdě jasným favoritem. Dorazilo totiž poslední Cremonese, které sice válí v Coppa Italia, ale v lize je to jedna velká tragédie. A na stadionu pojmenovaném po legendárním Maradonovi to nebylo o moc lepší. Byť v deváté minutě se jako první málem prosadil Vásquez, jemuž na poslední chvíli odpálil míč od nohy vracející se Lozano.

A pak už začaly potíže pro hosty. S prvním problémem se vřítil do vápna Giovanni Di Lorenzo, který se odpoutal od bránícího beka a vypálil, ale brankář Carnesecchi se vytáhl a jeho ránu vyrazil. Jenže o dvě minuty později podnikl prakticky totožný manévr Chviča Kvaracchelija, jenž si zasekl míč na levé straně vápna a propálil všechno před sebou.

Mladý talent byl jasnou hrozbou Neapole a mohl krátce poté vstřelit druhou branku. Jenže hlavou mířil mimo bránu. Tím tlak Neapole prakticky ustal, Cremonese se nedokázalo dostat přes záložní řadu Neapole a do kabin se šlo za hubeného náskoku pro Neapol. Po změně stran se Lozano dostal hned dvakrát do výhodné střelecké pozice, ale ani jednou se z gólu neradoval.

Pak ale prakticky z ničeho udeřila. A opět stačila nepozornost v obraně hostí. Di Lorenzo nejprve napálil míč jen do Carnesecchiho ruky, od níž se odrazil ke Kimovi. Zkušený stoper hlavičkoval rybičkou před bránu a tam si Victor Osimhen došel pro další snadný zásah.

A to nebylo všechno, protože deset minut před koncem uzavřel na nakonec snadných 3:0 Eljif Elmas. Za vápnem si narazil s Di Lorenzem a umístěnou ranou stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele