základní část, 25. kolo
03.03.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Matias Vecino (© AFP)

Neapol padla, Lazio dramatizuje boj o Ligu mistrů

V těchto chvílích musí být hodně fajn patřit k laziale. Římský celek totiž díky Vecinovi dokázal porazit Neapol a získal nezapomenutelné body v boji o první čtyřku.

Neapol toužila na domácím pažitu opět potěšit své fanoušky a navýšit svůj už tak dost luxusní náskok na své pronásledovatele z města módy. Partenopei vyhráli už sedm soutěžních duelů v řadě a dnes večer si chtěli připsat další zásah proti složitému soupeři z Věčného města. Jako první se ale do šance dostalo Lazio. Jmenovitě to byl záložník Matías Vecino, který tečoval míč letící na vzdálenější tyč a do střely mu musel skočit obránce Di Lorenzo, aby zamezil brzkému manku.

Dnes to vypadalo, jako kdyby Neapol chvílemi zůstávala v šatně. Nedokázala se pořádně koncentrovat, kazila i jednoduché přihrávky a obecně to z její strany byl výkon daleký jejích standardů. Zajímavou střelu si až po pětadvaceti minutách bezvětří připsal André Anguissa, jehož rána prosvištěla kousek nad břevnem. Zajímavý centr vymyslel o chvíli později Mexičan Hirving Lozano, ale ani jeho pas nikoho ze spoluhráčů neoslovil.

Ani obávaný kanonýr Victor Osimhen dnes nepůsobil jistě a jeho pokusy se nesetkávaly s úspěchem. Ten se i marně natahoval po Lozanově centru, na který hostující gólman Ivan Provedel těsně nedosáhl. Jenže pár centimetrů pak chybělo i Osimhenovi. A po něm se neprosadil na opačné straně ani Mattia Zaccagni, tahoun ofenzivy Lazia.

Osimhen se několikrát dostal do zakončení i po změně stran, ale ani jednou se mu nepovedlo překonat brankáře Provedela. Neapol měla šanci na vstřelení branky v 58. minutě, jenže Piotr Zieliński pálil vedle. A Lazio trestalo. Hráč, který v Laziu rozhodně nezažívá ideální chvíle své kariéry, se dostal k míči po zaváhání obrany Neapole a poslal míč přímo k tyči! A protože Osimhen v záběru mířil hlavou jen do břevna, Lazio mohlo slavit obří triumf.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V těchto chvílích musí být hodně fajn patřit k laziale… pane bože co to je za myšlenku. Tady se taky jede bulvár?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele