základní část, 37. kolo
28.05.2023 18:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Oslavující Elseid Hysaj a Mattia Zaccagni (© AFP)

Lazio opět děkuje Milinkovićovi-Savićovi, který dvěma góly rozhodl duel s Cremonese

Římané doma skvěle začali a brzy vedli nad Cremonese už o dvě branky. Jenže po změně stran dvakrát v rychlém sledu propadli v obraně a nakonec je až v 89. minutě musel zachraňovat záložník Sergej Milinković-Savić. Ten se mimochodem dnes postaral o dva góly svého mužstva.

Lazio na domácí půdě Stadio Olimpico přivítalo Cremonese a nehledě na výsledek slavilo. Domácí tifosi si připomínaly výročí deseti let od doby, kdy Lazio ve finále Coppa Italia porazilo městského rivala, tedy AS. A také se loučili se zkušený veteránem Stefanem Raduem. Dost možná ovšem rovněž se Sergejem Milinkovićem-Savićem, který tentokrát v létě už asi neodolá vlivnější nabídce. Zkrátka plno emocí.

A ty povzbudil dokonce už ve čtvrté minutě netradiční střelec. Ciro Immobile si po krásné akci naběhl k vápnu a našel v něm beka Elseida Hysaje, který pohotově zakončil celou akci jak z videohry perfektní ranou. A Lazio vedlo o jednu branku.

O pár minut aktivní hry Lazia později se k centrovanému míči od Hysaje dostal Matías Vecino, avšak trefil jen dobře postaveného brankáře Sarra. Pak se vyznamenal i Ivan Provedel, když ho po další akci Cremonese vyzkoušel nabíhající Franck Tsadjout. Bylo to ale Lazio, které hrálo prim. Nejprve po třiceti minutách Luis Alberto vymyslel krásnou akci a sledoval, jak brankář Sarr zasahuje jen s vypětím všech sil. Ještě před koncem první půle každopádně kapituloval i on. Podruhé. Po další rychlé akci zprava uklidil míč pravačkou k tyči Sergej Milinković-Savić - 2:0.

Nicméně Biancocelesti nezvládli utkání tak úplně v klidu. Cremonese totiž pod vedením trenéra Ballardiniho často vrací i několik úderů. A dnes to ukázalo znova. Deset minut po změně stran totiž domácí nedokázali odklidit první ránu dost daleko a Pablo Galdames se pohotovou ranou prosadil do míst, kam Provedel nedosáhl.

V tu chvíli obrana Lazia zažila totální blackout. Protože po centrovaném míči si jen o čtyři minuty později srazil balón do vlastní brány obránce Manuel Lazzarri, takže Cremonese v Římě srovnalo! Ke konci utkání se ještě několikrát pokoušel zakončit Ciro Immobile a vedle něj i Luis Alberto. Ani jeden z nich se ale prosadit neuměl. Byl to nakonec někdo jiný, kdo spasil Lazio. Pouhou minutu před koncem si totiž svou druhou dnešní branku v utkání připsal záložník Sergej Milinković-Savić!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele