základní část, 8. kolo
02.10.2022 12:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sergej Milinković-Savić a Ciro Immobile (© AFP)

Lazio suverénně přejelo Spezii

Bez šance byla na Stadio Olimpico v Římě Spezia Calcio. Lazio předvedlo koncentrovaný výkon, navíc podpořený čtyřmi zásahy. Rovnou polovinu obstaral srbský záložník Sergej Milinković-Savić, ale prosazovali se i jiní jako Mattia Zaccagni a Alessio Romagnoli.

Lazio tak navázalo na vítězství s Hellasem a Cremonese a v těchto třech zápasech dohromady nastřílelo úctyhodných deset branek. Vypadá to, že Sarriho tým se dostává do velké pohody.

Hosté byli na Stadio Olimpico od prvních minut v problémech. Hned po šedesáti sekundách byl v pokutovém území faulován Ciro Immobile a Lazio mělo penaltu. Sám postižený s ní nenaložil vůbec dobře a branku razantní střelou přestřelil. Spezia toho mohla okamžitě využít svojí velkou příležitostí, ale střela Kiwiora uvnitř šestnáctky byla tečovaná na rohový kop. Tím veškeré aktivity hostí pominuly.

Poprvé se měnilo skóre už ve 12. minutě po pěkné akci Mattia Zaccagniho s Andersonem. Prvně jmenovaný nejprve rozdělil balón do strany a pak si seběhl na malé vápno pro nezištnou přihrávku, po které skóroval. Ve 24. minutě už vedli Biancocelesti o dva góly a mezi střelce se svátečně zapsal obránce Alessio Romagnoli, jehož parádní rána zpoza vápna zapadla k tyči. Lazio se dostalo do laufu a po zbytek prvního poločasu v poklidu drželo vedení.

Spezia měla ještě dostatek času s výsledkem něco udělat, nicméně na Stadio Olimpico jí nebylo přáno. Po hodině hry navíc domácí odskočili už na rozdíl tří branek. Zaccagni v roli nahrávače tentokrát našel Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten přízemní střelou zvýšil na 3:0.

V tento okamžik už málokdo věřil, že by se hosté mohli dostat zpátky do zápasu. Lazio dál bezpečně kontrolovalo hru a směřovalo za snadným vítězstvím. Konečnou podobu výsledku dal až v první minutě nastaveného času svým druhým zásahem v utkání Sergej Milinković-Savić. Srbský ofenzivní hráč si sám před brankářem zkušeně poradil a střelou na bližší tyč dokonal z pohledu Spezie pohromu. Lazio vyhrálo vysoko 4:0 a vrátilo se do první čtyřky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele