základní část, 20. kolo
29.01.2023 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio tentokrát plichtilo s Fiorentinou 1:1

Pouze remízu zapsalo v neděli v podvečer Lazio. Římský celek šel sice proti Fiorentině do vedení, jenomže po zbytek zápasu byl iniciativnější toskánský celek. Hosté na Stadio Olimpico vyrovnali a v závěru sahali po otočce.

Lazio v minulém kole deklasovalo AC Milán 4:0 a skvěle vstoupilo i do souboje s Fiorentinou. Hosté vydrželi na Stadio Olimpico neinkasovat jen osm minut. Propadlý balón v pokutovém území zasáhl špičkou kopačky Nicólo Casale a brankář Terracciano se jen ohlédl. Sarriho tým začal nejlépe jak mohl, nicméně následující minuty už tak aktivní nebyl.

Ve 27. minutě se musel naopak činit brankář Provedel, přičemž střela Joviće z hranice šestnáctky nebyla vůbec marná. Fiorentina nakonec převážila držení balónu na svojí stranu a přeci jen byla aktivnější.

Vincenzo Italiano ještě podpořil útočné snahy střídáním a ve 48. minutě Viola srovnala na 1:1. Nicolás González si před šestnáctkou vyměnil balón a technickou ranou k tyči překonal Provedela.

Vyrovnané utkání se mohlo přehoupnout na tu či onu stranu. V 66. minutě hlavičkoval Jović a Provedel svým skokem zachránil Lazio před inkasovanou brankou. O chvíli později se na trávníku objevil i nejlepší střelec Biancocelesti Ciro Immobile, nicméně další gólovku si vypracovala Fiorentina.

Osm minut před koncem byl Provedel v permanenci a tentokrát ho dalekonosnou střelou prověřil Mandragora. Fiorentina domácí nepříjemně kousala a závěr zůstával otevřený. Remíza byla čím dál pravděpodobnější a výsledek 1:1 se skutečně nezměnil. A to ani v nastaveném čase, kdy byl nejblíže gólu Milenković. Po rohovém kopu balón prosvištěl pokutovým územím a Milenković zblízka trestuhodně přestřelil! Domácí Tifosi si mohli výrazně oddychnout.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele