Reportáž

Oslavující Cyril Ngonge (© AFP)

Spezia sestupuje, od Hellasu dostala tři branky!

Posledním sestupujícím ze Serie A se stala Spezia. Černého Petra jí přidělilo dodatečné utkání, které zvládla mnohem lépe ekpia z Verony. Děkuje za to jak brankáři Montipovi, tak především dvěma gólům Cyrila Ngongeho.

Spezia samozřejmě toužila porazit Hellas a v posledním možném utkání rozhodnout o svém osudu. Jenže to se jí nedařilo. Brankář Drągowski se hned od začátku ocitl pod velkým tlakem, a ačkoli v posledním regulérním kole Serie A vypadali domácí jakožto ti daleko lépe připravení, dnes to rozhodně nepotvrzovali. Celku z Verony totiž stačilo jen pouhých pět minut na to, aby poprvé rozvlnil síť.

Záložník Darko Lazović se nenechal obrat o míč a nahrál po efektní kličce na Davideho Faraoniho. Jeho tvrdou ránu po zemi sice ještě zkoušel vykopnout z čáry Ethan Ampadu, ale nepovedlo se mu to, a naopak jen stvrdil, že balón přešel celým svým objemem brankovou čáru.

Z tohoto tlaku se však Spezia přeci jen brzy oklepala. Zajímavý pokus vypustil od kopaček polský záložník Reca, mířil ovšem jen těsně vedle tyče. Po dalších pěti minutách už to ale Spezii vyšlo. Obránce Ethan Ampadu se dostal k odraženému míči a vší silou ho nádherně uklidil přímo do šibenice! Brankář Montipò neměl šanci a kapituloval.

Jenže pak nastal velký večer mladého útočníka Cyrila Ngongeho. Ve 26. minutě po rychlé kombinaci dostal balón k vápnu a po nahrávce od Sulemany zakončil celou akci pohotovou střelou, která po zemi putovala až do sítě!

Stejný hráč se pak stal hrdinou "hostujících" fanoušků, protože pět minut před koncem poločasu pelášil po rychlém nákopu vpřed na bránu Drągowského. Pak se dokázal uvolnit i přes padajícího obránce Ampadua a s jeho nešťastnou pomocí napálil míč za záda polského brankáře Spezie!

Ani po změně stran jsme každopádně nepřišli o zajímavé momenty. V 68. minutě Šomurodov dokázal přehodit obloučkem vybíhajícího brankáře a místo něj až komicky naivně trefil balón rukou bránící Davide Faraoni. To mu sudí Orsato samozřejmě netoleroval a okamžitě mu ukázal červenou kartu!

Jenže M‘bala Nzola tentokrát nenaplnil roli obávaného kanonýra, vždyť jeho penaltu brankář Montipò vyrazil. V závěru dokázal tenhle gólman zlikvidovat i šanci Ampadua, a Hellas i proto mohl slavit udržení v první lize!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
Pablos

To se Hellasu ten výprodej vyplatil

Reagovat
1907

Ampadu klasika

Reagovat
1907

OK, odčiněno

Reagovat
Whitemedia

Klasika co

Reagovat
Shevchenko

Klasika no, dva vlastní góly

Reagovat
Whitemedia

Ani jeden nebyl vlastní Prvnímu mohl zabránit, to je jasné. Ale ve třetím byl nevinně, však to dojebal na půlce ten idiot s páskou. A náhodou, dal branku, další mu skvěle vychytal Montipo a třetí břevno.

Ale šlo mi o to, že když něco nazvu klasikou, tak se to musí stávat častěji a o Ampaduovi jsem si poctivě hledal info celý rok a nic takového jsem nečetl. A v repre ho sleduji poctivě a tam taky nic takového

Reagovat
Basty

Ten Faraoni pobavil

Reagovat
Whitemedia

Montipo je co blázna? Ten tam regulérně chytil dva góly a ještě penaltu(ale teda hodně bídně zahranou).

Reagovat
Whitemedia

To, co pochytal Montipo v tomhle zápase, bylo něco neskutečnýho. A Orsato tam teda přehlédl jasnou ruku a další penaltu, ale on by to stejně Montipo měl.

Reagovat
fenixLFC

cagliari

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

Ranieri na pána. A ještě pavoletti stylově v 94.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Jason_

Reagovat
Salfovic

A pak že druholigisté neemají šanci

Reagovat
Mönchengladbach

?

Reagovat
Salfovic

Njn, porušil jsem základní pravidlo: neprojevovat se, když jsi ospalej nebo ožralej.

Reagovat
PISTOLERO

Montipo na pána

Jsem rád, že to Hellas po všech těch problémech zachránil

Reagovat
10

uff

Reagovat
Zark

Veronští včera zažili druhý nejlepší momentroku

Reagovat
Salfovic

Tý jo, Silvio Berlusconi, zrovna u něj jsem si myslel, že tu bude minimálně do sta.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Monza zachranena, buchty vosukany, nebylo už na co čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten umí v politice tak dobře chodit, že je jen otázka času, než sesadí Satana z trůnu.

Reagovat
Salfovic

Vybavil jsem si South Park a dokáži si představit, že nahradí Sadáma

Reagovat
maras93

pro AC dobře

Reagovat
Kaka14

Silvio

RIP

Reagovat
Airus

Ty jo, Juve dost možná vysvobození od Maxe, hurá s ním do pouště

Reagovat
Furia Ceca

Sám říkal, že si nabídky vyslechne, ale nepřijme je, protože chce za každou cenu zůstat v Juve Asi ho děsí představa, že by Juve dál systematicky nelikvidoval

Navíc koho místo něj? Záplatu Tudora? Nebo Conteho, kterej hraje stejnou sračku, ale ještě to neumí v Evropě a je otravnej svýma výlevama do médií? Dokud se nezačne vážně diskutovat o Zidanovi, tak nevidím světlo na konci na tunelu.

Reagovat
Kapřík

U Zidana si moc neumím představit, jak dává šanci Italům.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tudor by pro vás žádná vyhra taky nebyla ne? Nevím jak v SA, ale v OM žádný zázrak, hlavně to nasazovaní a protežování svých jmén to by vám vypadli všechny vlasy.

Reagovat
stuff

My uz vlasy nemame

Reagovat
stuff

a ako hral OM pod nim?

Reagovat
Seydou Doumbia

Na ten fotbal se herně dalo dívat, ale nízka efektivita v zakončení a podivné přetěžovaní svých favoritu byl problém. Jeden z nej hráčů týmu Guendouzi proseděl ve druhé polovině sezony dost času na lavičce na úkor o dost horších hráčů, nechápu. Žádný propadák to nebyl, ale není to trenér pro tým který chce pracovat koncepčně a bojovat v pohárové Evropě.

Reagovat
Furia Ceca

"Na ten fotbal se herně dalo dívat, ale nízka efektivita v zakončení a podivné přetěžovaní svých favoritu byl problém." – to je jak definice Conteho v sezónách 2011-2013

Reagovat
Seydou Doumbia

Geniální, takže vlastně ideální kandidát

Reagovat
stuff

uz to odmietol

Reagovat
Salfovic

Ještě v Juve nedokončil svou práci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele