základní část, 19. kolo
22.01.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím si snadno poradil se Spezií a posunul se na čtvrté místo

AS Řím veze z Ligurie cenné tři body a i bez chybějícího Zaniola si snadno poradil s domácí Spezií. Do její sítě se v rozmezí čtyř minut trefili El Shaarawy s Abrahamem, oběma připravil branky Paulo Dybala.

Římané se proti Spezii delší dobu nemohli dostat do tempa. Možná jejich mysl zaměstnávala "rebélie" jejich spoluhráče Zaniola, který odmítl nejen nastoupit k zápasu, ale ani s týmem neodcestoval. Spezia se zase musela popasovat s velkým oslabením. Kromě několika dlouho zraněných hráčů nebyl čerstvě k dispozici ani útočník M’Bala Nzola, nejlepší hráč týmu. Navíc do Premier League odchází stoper Kiwior, což je pro Gottiho tým velké oslabení.

"Vlci" se delší dobu nemohli dostat do tempa a na vině byl dobrý presink Spezie. Domácí tým obecně hraje hodně tvrdě a zejména obránce Çelik to od soupeřů v začátcích zápasu často schytával. Úvodní půlhodině dominovaly slabě hrající ofenzivy na obou stranách a zejména v podání hostů to znovu bylo trápení bez větší invence.

Až pět minut před koncem první půle si AS připravilo zajímavou šanci, když dlouhý pas ze standardky tečoval Abraham na Manciniho, kterému před téměř prázdnou bránou chybělo jen pár centimetrů k zakončení! Všechno si ale hosté vynahradili v následujících minutách. Nejprve těsně před koncem poločasu nastartoval El Shaarawy sprintujícího Dybalu, který mu míč nesobecky vrátil. "Faraón" tak mohl snadno poslat AS do vedení.

Hned ve 49. minutě se Římanům navíc povedlo zvýšit náskok. Střídající Esposito nahrál přímo na hruď Dybalovi a ten okamžitě poslal do úniku Abrahama. Anglický šutér nasadil jesle Caldarovi a postupoval sám na Dragowského, s nímž si poradil bez problémů.

Po hodině hry se pokoušel prosadit opět Abraham, ale nezvládl zakončení, načež si ještě hůř počínal Matić. V posledních minutách už AS tradičně odkopávalo míč, jako ostatně pokaždé, když se dostane do vedení. A tahle strategie mu opět vynesla důležité tři body. Teď je před "Vlky" rozjetá Neapol a starý známý, Luciano Spalletti...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

0:3

Reagovat
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele