základní část, 7. kolo
16.09.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gabriel Strefezza (© AFP)

Lecce má první výhru, zaskočilo Salernitanu

V páteční předehrávce se potkaly dva celky, které spolu nikdy předtím v nejvyšší soutěži nehrály a z první výhry v sezoně se zaradovalo US Lecce. Domácí se ujali vedení již v prvním poločase a znovu pak po změně stran vítěznou brankou Gabriela Strefezzy.

V prvním poločase mělo více ze hry hostující Lecce, jakkoliv bylo držení balónu spíše na straně Salernitany. Potíž však byla v tom, že domácí nedokázali ani jednou vystřelit na branku, zatímco Lecce se to podařilo třikrát. Poprvé zahrozilo po jedenácti minutách, ale Ceesay dobře rozvíjející se akci pokazil nepovedenou střelou.

Stejný hráč byl mnohem úspěšnější až před koncem prvního poločasu, kdy se také Lecce ujalo vedení. Hjulmand vyslal pas na rychlonohého Assana Ceesaye, ten obešel Sepeho kličkou a z úhlu trefil odkrytou branku. Série bez porážky byla v ohrožení.

Salernitana ale po změně stran zvýšila aktivitu a výsledkem byly nejen šance, ale především vyrovnání. Ve 48. minutě musel po Kastanosově střele zasahovat Falcone a po koncovce Piąteka zase vyrážel na rohový kop. Z něho následně Salernitana udeřila. Balón směřující na přední tyč si srazil do branky Joan González.

Dlouho se pak zdálo, že duel skončí remízou, ale tři body pro sebe nakonec ukořistilo Lecce. V 83. minutě se z hranice šestnáctky prosadil krásnou střelou Gabriel Strefezza a Sepe se jen ohlédl. Na vyrovnání měla Salernitana už málo času, přesto se ještě dostala do šancí. Gól však nepadl a tak si Lecce odváží tříbodovou odměnu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele