základní část, 15. kolo
11.11.2022 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolo Cambiaghi (© AFP)

Empoli si v předehrávce zajistilo výhru nad Cremonese

Ve vyrovnaném utkání měli nakonec více štěstí domácí a po dvou brankách z druhého poločasu zvítězili 2:0. Empoli tak zvýšilo náskok na sestupové pozice, kde naopak s pouhými sedmi body zůstává Cremonese.

Cremonese v minulém kole obralo o body mistrovský AC Milán a také na stadionu Carla Castellaniho věřilo v bodový zisk. Hosté také usilovali o prolomení smolné série bez vítězství. Stále totiž platí, že Cremonese jako jediný tým Serie A ještě nevyhrálo.

V Empoli to mohlo změnit a už v 10. respektive 11. minutě mělo velké šance. Hlavičku Buonaiuta zlikvidoval pozorný Vicario a vzápětí stejný minisouboj opět opanoval brankář. Cremonese mělo v prvním poločase více ze hry a jen litovalo neproměněných příležitostí. Ve 35. minutě zablokoval Buonaiuta Ismajli, stejně jako dorážku Okerekeho. Smolařem byl Buonaiuto, kterému nevyšel ani pokus nůžkami.

Byly to rozhodující momenty, protože krátce po změně stran šlo Empoli do vedení. Nicoló Cambiaghi byl na hřišti jen pár sekund, když využil zmatcích v hostující defenzívě a dostal balón do sítě. Cremonese se pokusilo o okamžitou odpověď a Sernicolu fantasticky vychytal spolehlivý Vicario.

Překonat domácí oporu bylo pro Cremonese neřešitelným rébusem. Empoli udržovalo vedení a v závěru definitivně rozhodlo druhou brankou. Cambiaghiho sice Carnesecchi vychytal, ale ze vzduchu doklepl balón do sítě Fabiano Parisi. Cremonese nebyla souzena ani kontaktní branka a v nastavení trefil brankovou konstrukci Dessers.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele