základní část, 20. kolo
28.01.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ricardo Rodríguez a Antonio Sanabria (© AFP)

Turín v závěru vyválčil bod v Empoli

Dlouho to vypadalo, že si Empoli doma s Turínem poradí a získá tři body. Ještě osm minut před koncem vyzníval stav pro domácí 2:0, ale Turín se nadechl ke zvratu a nejprve snížil a následně i vyrovnal. Před dokonalý obratem nakonec zachránila domácí celek branková konstrukce.

Diváci na stadionu Carla Castellaniho nakonec viděli čtyři branky, nicméně první poločas tomu vůbec nenasvědčoval. Empoli se sice ve 37. minutě ujalo vedení, ale bylo to prakticky z ojedinělé šance. Rohový kop zakroutili domácí na malé vápno a tam ze vzduchu udeřil Sebastiano Luperto!

Turín v prvním poločase nic nepředvedl a o přestávce sáhl ke změnám. Po hodině hry pak mohl srovnat skóre prostřednictvím Samuela Ricciho, ale jeho teč skončila na brankové konstrukci. V koncovce neuspěl ani Aleksej Mirančuk a Empoli mohlo děkovat skvělému zásahu brankáře Vicaria.

V 69. minutě už to vypadalo s Granata hodně špatně. Răzvan Marin si počkal na přiťuknutí spoluhráče a nádhernou ranou do šibenice zvýšil už na 2:0. Empoli bylo na nejlepší cestě získat tři body.

Hotovo však nebylo. Turín se nevzdal a osm minut před koncem utkání zdramatizoval. Schuurs velmi dobře v šestnáctce prodloužil balón na Samuela Ricciho a Vicario, i když si sáhl na balón, inkasoval. Empoli znervóznělo a naopak Turín ožil. O chvíli později dal Turín vyrovnávací branku. Antonio Sanabria mířil do stejných míst, jako před ním Ricci a Vicario ani tentokrát nedosáhl.

V euforii hrající Granata mohla dokonat obrat, ale v 90. minutě zachránila domácí tyč! Remíza je nakonec na obě strany spravedlivá. Oba celky si tím upevnily postavení v první polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele