základní část, 30. kolo
15.04.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nicola Sansone (© AFP)

AC Milán znovu ztratil body, obrala ho Bologna

AC Milán opět ztratil body a jeho závod o Ligu mistrů se zase trochu komplikuje. Domácí Bologna ho hned na začátku dost překvapila gólem Nicoly Sansoneho, na kterou AC chvíli nedokázalo reagovat. Postupem času se sice jeho hra zlepšila, ale díky trefě Pobegy dokázal milánský gigant jen srovnat.

Trenér Pioli dal už volbou základní sestavy jasně najevo, že jeho prioritou je odveta s Neapolí v Lize mistrů. Změnil prakticky vše, s výjimkou brankáře Maignana. Ten ale brzo kapituloval. Bologně stačilo jen několik desítek vteřin na to, aby se dostala do vedení. Obránce Posch v první minutě pronikl po pravé straně po lajně a dokázal odcentrovat na střed vápna. Tam si naběhl Nicola Sansone, jenž má Milán v oblíbených klubech, a opět se proti němu prosadil.

Domácí strážce tří tyčí Skorupski se moc nezapotil a výletní tempo mu vydrželo až do 20. minuty. Pak se totiž utrhl Ante Rebić a s jeho přesnou hlavičkou už měl Polák jisté potíže. Následně ho do akce povolal i veterán Florenzi, který vypustil poměrně jedovatou střelu.

Na opačné straně se deset minut před koncem první půle dostal vpřed Barrow, který vyzval k zakončení Aebischera. Jeho rána ale prosvištěla nad bránu. Jak se má zakončovat správně, mu ukázal o chvíli později Tommaso Pobega. Odražený míč napálil nádhernou ranou opřenou o tyč a Skorupski neměl šanci!

I na Bologně bylo znát, že jí chybí klíčoví ofenzivní mágové Orsolini s Arnautovićem. V závěru utkání bylo AC jasně aktivnějším týmem, jenže Leão ani Rebić své velké šance neproměnili. Hned dvakrát se pak ještě pokoušel pálit Brahím Diaz, ale ani on nebyl úspěšný. AC tak dál v lize ztrácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele