základní část, 23. kolo
19.02.2023 12:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Lecce (© AFP)

Lecce vyškolilo Atalantu a uzmulo jí tři body

Držení míče, střely na bránu, střely celkem, všechno hrálo ve prospěch Atalanty. Jenže ani větší aktivita jí nepomohla ke třem bodům, protože Lecce ukázalo větší charakter a efektivitu. Korekce mladého talentu Rasmuse Winthera Højlunda ze závěru utkání nakonec nic neznamenala.

Atalanta byla doma jasným favoritem, byť Lecce nedávno dost potrápilo AS Řím a nejednoho většího favorita. Domácí se dostali do potíží velmi brzy, již ve čtvrté minutě. Gendrey našel krásnou nahrávkou Assana Ceesaye, který udělal s míčem pár kroků a krásnou ranou překvapil pozdě zasahujícího brankáře Juana Mussa.

Po vstřeleném gólu se Lecce pochopitelně trochu zatáhlo, ale zároveň se snažilo každou šanci využít na maximum. Atalanta se sice přestěhovala na útočnou polovinu, ale Lecce její hráče skvěle dostupovalo a nenechávalo jim moc prostoru. Po třiceti minutách si ale nedalo pozor. Do druhé vlny si naběhl obránce Maehle a krásnou ranou mířil na bránu, jenže Falcone předvedl skvělé reflexy a míč vyrazil!

V Bergamu bylo postupem času slyšet i bučení fanoušků, protože Orobici dnes zdaleka nehráli tak, jak jsou jejich příznivci zvyklí. Trochu radosti jim na rtech vykouzlil Ademola Lookman, jenže jeho gól nemohl kvůli ofsajdu platit, jak VAR také dokumentoval. Delší dobu jsme neviděli nic zajímavého, až v 74. minutě se po rohovém kopu Giallorossi dokázal prosadit úplně volný Alexis Blin a zvýšil na 2:0.

Ani tohle skóre nevydrželo. Obránce José Luis Palomino nejprve hlavičkoval jen těsně vedle a Rasmus Højlund byl o chvíli později už mnohem přesnější. O čisté konto připravil brankáře Falconeho snadno, protože mu vlastně sám nahrál při laxním odkopu. Pro mladého střelce hodně snadná situace, se kterou si poradil, i když ho to vzhledem ke konečnému výsledku zas tak moc těšit nemohlo. Murielovu ránu z nastavení totiž Falcone skvěle vyrazil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele