základní část, 11. kolo
23.10.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Felipe Anderson (© AFP)

Lazio veze z Bergama dvoubrankové vítězství

Atalanta versus Lazio, to byl velký tahák odpoledního programu italské Serie A a šťastnější jsou po něm hosté. Atalanta vůbec poprvé v nové sezoně prohrála, když nedokázala zareagovat na trefy Zaccagniho s Andersonem.

Atalantě se v posledních letech proti Laziu příliš nedaří. V loňské sezoně nedokázala celek z hlavního města ani jednou porazit a v neděli dokonce prohrála, aniž by dokázala pořádně ohrozit hostující svatyni.

Laziu scházel nejlepší střelec Ciro Immobile, ovšem v jeho řemesle ho nahradili jiní. Už po deseti minutách otevřel skóre Mattia Zaccagni, ale velkou pochvalu zasloužil nahrávající Pedro. Obrana Orobici nechala Zaccagniho neobsazeného a ten přihrávky nekompromisně využil. Lazio mělo překvapivě i větší držení balónu, nicméně ve 24. minutě byla Atalanta blízko vyrovnání. Hans Hateboer dostal na zadní tyč ideální centr, který poslal hlavou nad.

Zápas byl hodně svázaný taktikou a pokud jde o Atalantu, ta za pětačtyřicet minut ani jednou nevystřelila na branku. Není tak divu, že trenér Gian Pier Gasperini sáhl o přestávce k dvojímu střídání.

Úspěch to ale nepřineslo a naopak Lazio navýšilo náskok už na 2:0. Nejprve brankář Sportiello vyrazil pokus Marušiće a krátce poté Felipe Anderson z hranice vápna utaženou střelou k tyči rozvlnil síť. Zaskočená Atalanta se ne a ne vzpamatovat. A to jí Sportiello ještě uchránil od třetího gólu pohotovým zákrokem při střele Zaccagniho.

Při dvoubrankovém náskoku už Lazio nemuselo nikam spěchat a mohlo se soustředit na defenzívu. Atalantě nakonec nebyla přána ani kontaktní branka a pokud se Hateboer přeci jenom k něčemu dostal, branku hlavou vysoko přestřelil.

Fanoušci byli z výkonu Atalanty zklamaní a nepovedený večer z jejich pohledu završilo ještě vyloučení. V závěru zápasu se nahromadila v Luisi Murielovi frustrace, který po zákroku zezadu na Andersona uviděl červenou kartu. Vyloučení už samozřejmě bezprostřední vliv na utkání nemělo. Atalanta vůbec poprvé v nové sezoně okusila hořkost porážky a v tabulce si pohorší právě na úkor Lazia.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě by se taky nechtělo dávat z vlastního 3,72.

Reagovat
Pharrell

No ne. Atalanta je tady velkým favoritem. A podle mě to nejspíše snad i potvrdí. Tip : 1:0 / 2:0 pro A. Bergamo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele