základní část, 18. kolo
15.01.2023 18:00 CET
8 : 2
(5:1)

Reportáž

Jérémie Boga (© AFP)

Atalanta zostudila Salernitanu osmi góly

Na cestu do Bergama fotbalisté Salernitany dlouho nezapomenou. Domácí fotbalisté je totiž zostudili osmi góly, což je na této úrovni málo vídaný jev a zvláště, když máte v brance Guillerma Ochou. Mexický fantom měl i dost smůly. Drtivé vítězství Atalanty je ale zasloužené a o to cennější, že se prosadilo hned sedm různých střelců.

Už první poločas byl na branky velice plodný. Diváci v Gewiss Aréně viděli první zásah v páté minutě a od té doby se s góly roztrhl pytel. Jeremie Boga zkusil střelecké štěstí ze střední vzdálenosti a s pomocí teče překonal brankáře Ochou. Salernitana na to dokázala bleskurychle odpovědět a po dalších pěti minutách vsítila gól. Vyhraný hlavičkový souboj zužitkoval Boulaye Dia, který v koncovce zachoval chladnou hlavu.

Ani stav 1:1 dlouho nevydržel a po faulu Fazia se ve prospěch domácích kopala penalta. Ademola Lookman jí s velkým štěstím proměnil a Ochoa si vybral další porci smůly. Balón mu těsně prošel pod rukou. Za chvíli vedla Atalanta už 3:1, když si na rohový kop naskočil Giorgio Scalvini a hlavou zavěsil.

Třetím gólem dostali Orobici utkání pod svojí kontrolu a obrana Salernitany se nestačila divit. Ve 37. minutě se provinil druhým penaltovým faulem opět Fazio a Ochoa i tentokrát smolně inkasoval. Teun Koopmeiners vstřelil branku až po neúspěšném pokutovém kopu z dorážky. Obrana Salernitany se sesypala jako domeček z karet. V další akci Rasmus Höjlund nastartoval rychlé nohy a v úprku vstřelil pátý gól. Atalanta ovládla první poločas vysoko 5:1. A vlastně rozhodla o svém vítězství.

Salernitana se sice nevzdávala, ovšem otočit takový výsledek by se rovnalo zázraku. A ten se v žádném případě nekonal. V 54. minutě vsítil svojí druhou branku v zápase Ademola Lookman, a to tvrdou ranou zpoza šestnáctky. Skóre začalo nabývat pro Salernitanu hrůzných rozměrů, ta se navzdory osudu sympaticky nevzdávala.

Hosté sice korigovali přízemní střelou Hanse Nicolussise, i tak Atalanta dál svého soupeře válcovala. Éderson nádherným obstřelem a další krásnou brankou zvýšil na 7:2. A ani to ještě nebyla konečná. Poslední branku si Bergamaschi schovali na 85. minutu. Nadir Zortea vypálil křižnou ránu a Ochoa na ní nedosáhl.

Těžko něco mexickému brankáři vyčítat, hráči Atalanty to trefovali parádně a konečná výše skóre je pro Salernitanu přeci jenom krutá. Atalanta tak navázala na vítězství s Boloňou a dál se drží v kontaktu s pohárovými příčkami i Ligou mistrů. Salernitana se musí z porážky rychle oklepat a hlavně nepanikařit, na sestupové příčky má pořád dostatečný devítibodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele