základní část, 31. kolo
24.04.2023 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Atalanta potupila Mourinhovu obranu třemi zásahy

Večer jubilantů nedopadl pro Římany vůbec dobře. Stý odtrénovaný zápas v barvách AS pro Mourinha, stý odehraný zápas pro obránce Ibañeze, ale body si doma nechala Atalanta. Římané tak před těžkým losem ztrácejí pohárovou půdu pod nohama.

Atalanta stále bojuje o poháry, nemůže si prostě dovolit obejít se bez nich ve dvou sezonách po sobě. Jenže konkurence na špici je neúprosná, tím spíš, když byly Juventusu navráceny body. Dnešním soupeřem se pro hráče La Dea stal Řím, který do Bergama nejezdí moc rád, navíc dnes nepřijel ani náhodou v nejsilnější možné sestavě. A únava z poháru na něm byla hodně vidět.

Dlouho jsme na hřišti sledovali jen boj o míč, tvrdé zákroky na obou stranách a šancí pomálu. Hosté se spoléhali na razantní odkopy obránců do míst, kde by se měl pohybovat Tammy Abraham a jeho nejbližší podporovatelé. Domácím zase nevycházela sázka na pozemní kombinaci. Když už se domácí pomalu dostávali do šance, jako třeba v případě Édersona po pětadvaceti minutách, tak celou akci zabrzdila nepřesná přihrávka.

O nějakých ofenzivních manévrech v podání AS se nemůžeme bavit, bez Paula Dybaly byly dnes opět přinejlepším nevýrazné. Jedinou větší šancí jinak ospalé první půle se stal centr od Duvána Zapaty ze 39. minuty. A to proto, že si na něj počkal nepříliš hlídaný Mario Pašalić a krásnou ranou z voleje zamířil do protipohybu brankáře Ruie Patrícia!

Druhá půle už byla živější a hodně tomu pomohlo střídání čtyř hráčů v podání hostujícího AS. Jenže po několika náznacích šancí se znovu trefili domácí. V 74. minutě dokázal brankář Patrício vyrazit Palominovu hlavičku před sebe, jenže dorážku Rafaela Tóloie si obránce Llorente srazil do vlastní sítě.

Římané se přeci jen nevzdali a díky kapitánovi Lorenzovi Pellegrinimu dokázali aspoň snížit. Byla to povedená akce v plném běhu na pár doteků. Něco, co předtím Římané v utkání téměř ani jednou neukázali.

Jenže k ničemu jim to nebylo, protože prakticky za minutu jim veškeré naděje na body sebral vlastní brankář. Předvedl totiž obrovskou minelu a snadný míč mu vypadl z rukou. Nejdřív u něj byl nizozemský záložník Teun Koopmeiners a tomu už nedělalo problémy dostat ho do sítě - 3:1. Atalanta získala velmi cenné body v boji o poháry, AS naopak zásadně ztrácí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Forma je ako hrom. Verím, že chlapci budú pokračovať v dobrých výkonoch a dobrých výsledkov.

0:1

Reagovat
Largo

Reagovat
Il Principino

Škoda....zápas blbec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele