základní část, 32. kolo
30.04.2023 18:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Sampdoria je jednou nohou v Serii B, ve Florencii schytala "bůra"

Další tvrdou ránu inkasovala v italské Serii A Sampdoria Janov. Námořníci se topí v sestupovém pásmu a v tomto kole navíc schytali potupný pětigólový příděl. Fiorentina aktuálně nejhorší tým soutěže přejela zejména ve druhém poločase, ve kterém nastřílela čtyři góly.

Nešťastného brankáře Ravagliu postupně překonalo pět různých střelců - Castrovilli, Dodo, Duncan, Kouamé, Teržić. Sampdoria je po vysoké porážce jednou nohou v Serii B, i když matematickou šanci ještě má. Málokdo v ní však věří a musel by se stát zázrak, aby si janovský celek prvoligovou příslušnost zachoval.

Svěřenci trenéra Dejana Stakonviće se ve Florencii drželi jen poločas. Prakticky po celou jeho dobu hráli s Fiorentinou viceméně vyrovnanou partii, byť pravda ne moc pohlednou a na vyloženou šanci se dlouho čekalo. Bohužel už ve 33. minutě byli hosté nuceni střídat a zraněného Lérise nahradil Djuričić. Před koncem poločasu pak přišla první velká šance a rovněž také úvodní gól. Nejprve vytěsnil tečovanou střelu Castrovilliho brankář Ravaglia a chvili po něm už Castrovilli skóroval. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu přišel centr a volej Castrovilliho zapadla o tyč do branky.

Fiorentina už v první půli získala převahu, ale ve druhém poločase to byl hotový uragán. Po hodině hry vyšla Viole akce po levé straně hřiště, kterou dotáhl do konce povedenou střelou do horního rohu Dodo. Za další tři minuty střílel z hranice šestnáctky přesně k tyči Alfred Duncan a Fiorentina vedla už o tři branky.

Sampdorii nepomohlo ani další střídání a čtvrthodinu před koncem už to zavánělo debaklem. Christian Kouamé dostal přihrávku na ofsajdové hranici a chladnokrevně poslal balón za záda nešťastného Ravaglii - 4:0. Námořníci ve zbytku zápasu rezignovali a bylo jen otázkou, jakým konečným výsledkem domácí vyhrají.

V 83. minutě Ravaglia uchránil hosty před pátou brankou výtečným zákrokem proti Jovićovi, ovšem bylo to jen dočasné. V 88. minutě se totiž Aleksa Teržić prosmýkl ve vápně a přes statickou obranu vsítil pátý gól. Janovská ostuda byla na světě. Sudí Giua neměl ani důvod nastavovat a utkání po jedné minutě ukončil. Fiorentina se posunula na osmé místo tabulky, na evropské poháry však nadále ztrácí. Sampdoria zůstává poslední a její záchrana se pohybuje už jen v teoretické rovině.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele