základní část, 5. kolo
03.09.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Cristian Kouamé (© AFP)

Juventus ve Florencii ztratil, Vlahović se ani nedostal na hřiště

Juventus registruje další bodovou ztrátu, tentokrát v renesanční Florencii. Přitom už v 9. minutě vedl po trefě Arkadiusze Milika, ale do poločasu srovnal na konečných 1:1 Christian Kouamé. Velkému návratu se těšil srbský kanonýr Dušan Vlahović, ale kouč Massimiliano Allegri ho vůbec nenasadil. Jiný srbský útočník Luka Jović zase neproměnil pokutový kop.

Dušan Vlahović loni válel za Fiorentinu, odkud přestoupil do Juventusu, a i v černobílém dresu se mu daří a sází jeden gól za druhým. Návrat na Artemio Franchi měl být speciální záležitostí, jenomže kouč Allegri ho do základní jedenáctky nevybral a nakonec ho nevyužil ani jako střídajícího hráče.

Pokud by Stará dáma zvítězila, nikdo by nebyl překvapen a začátek zápasu tak skutečně vypadal. Už po devíti minutách se položil do Cuadradova centru Kostič a před brankou tečoval balón do sítě Arkadiusz Milik. Zápas byl navzdory rychlému gólu vyrovnaný a ve 29. minutě mělo Juve další možnost. Weston McKennie měl zakončovat a místo toho ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, čímž celou akci zhatil.

Fiorentina to přečkala a hned vzápětí srovnala na 1:1. Do rychlého kontru prchl Christian Kouamé a střelou podél brankáře rozjásal Stadio Artemio Franchi. Viola dokonce mohla výsledek otočit, protože před koncem poločasu zahrál rukou Paredes a byl nařízen pokutový kop. Luka Jović, který před sezonou přišel z Realu Madrid střílel do míst, kam se přesunul Perin a penaltu tím neproměnil. Větší šanci už si domácí v zápase nevytvořili.

Domácí postupně získávali převahu na svojí stranu, ale gólově toho využít nedokázali. Allegri se zdráhal nasadit Dušana Vlahoviće, přestože hra Juventusu potřebovala oživit. Viola dokonce Starou dámu přestřílela a bod je z jejího pohledu asi i málo. Juventus ani v pátém zápase nenašel přemožitele, ale pokud chce bojovat o Scudetto, je remíza na hřišti Fiorentiny spíše ztrátou. Pokud jde o Fiorentinu, ta zůstane i po tomto kole ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Upocená dvoječka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele