základní část, 11. kolo
22.10.2022 20:45 CET
3 : 4
(1:2)

Reportáž

Nicoló Barella (© AFP)

Inter s výhrou ve Florencii hazardoval, nakonec ho spasil Mchitarjan

Fantastické sedmigólové představení bylo k vidění v sobotu večer na Stadio Artemio Franchi ve Florencii. Inter tu proti Fiorentině pokaždé vedl, jenže domácí vždy přispěchali s odpovědí. Až na branku Henrika Mchitarjana z páté minuty nastavení odpověď nenašli a po divokém výsledku 3:4 padli. Dvěma brankami se v dresu Interu blýskl Lautaro Martínez. Antonín Barák se dostal na hřiště až v 83. minutě.

Nerazzurri vstupovali do těžkého zápasu ve Florencii jako favorit a začátek to viceméně potvrdil. Fiorentině se zatím v tomto ročníku nedaří, ale návštěva slavného Interu byla pro domácí velkou motivací.

Inter však začal na Stadio Artemio Franchi nejlépe jak mohl a po pouhých 120 sekundách se ujal vedení. Nicoló Barella dostal přihrávku mezi dva stopery od Lautara Martíneze a střelou k tyči zajistil bleskurychlý náskok. Tím potíže Fiorentiny nekončily. Jen pár minut po inkasované brance se zranil González a na jeho místo nastoupil Jonathan Ikoné. Ze strany trenéra Italiana to byla správná volba. Ikoné totiž na sebe okamžitě upozornil střelou nad branku hostů. Fiorentina ale znovu chybovala v obraně a Lautaro Martínez poté, co se šikovně vyhnul bránícímu hráči chladnokrevně zakončil - 2:0. To byl pro Fiorentinu příšerný začátek, ale samotný zápas byl stále teprve na svém začátku.

Domácí postupem času získali více klidu na kopačkách a po půlhodině hry Bonaventura ve velké šanci minul zařízení. Tím to pro Fiorentinu neskončilo, protože zakončující hráč byl ve stejný moment faulován a rozhodčí se rozhodl odpískat pokutový kop. Arthur Cabral nabídnutou možnost využil a proměněnou penaltou vrátil domácí do hry.

Na stadio Artemio Franchi se hrál i nadále útočný fotbal a Inter si mohl vzít dvoubrankové manko zpět, kdyby Dimarca nevychytal Terracciano. První poločas se musel divákům líbit a ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Přesně po hodině hry Viole zafungovala spolupráce Kouamé - Ikoné a právě druhý jmenovaný famózní ranou do šibenice srovnal na 2:2!

Inter byl znovu nucen sešlápnout plyn a defenzíva domácích to pocítila. Barella postupoval sám na Terracciana a brankář Violy jeho střelu vyrazil. V 70. minutě už to Fiorentina nezvládla a poté, co byl faulován Lautaro Martínez, sudí foukl do píšťalky a nařídil další pokutový kop. Celou situaci posvětil i VAR a sám Argentinec suverénně zavěsil a vrátil Interu vedení.

Fiorentina měla na odpověď ještě čas a pochopitelně musela přidat. Kouamého jedovatý pokus prosvištěl těsně vedle a přímák Bonaventury defenzíva Interu bez problému odvrátila. Fialky se ale dostaly do závěrečného tlaku a výsledkem bylo vyrovnání v poslední minutě zápasu. Na centr od rohového praporku Inter nezareagoval, balón se dostal na malé vápno k Jovićovi a ten z otočky Onanu prostřelil - 3:3.

Pětiminutové nastavení ještě slibovalo dramatickou podívanou a zvláště Inter se nechtěl s remízou v žádném případě smířit. Fiorentina by bod brala a byla k němu velmi blízko, jenomže v poslední minutě nastavení udeřil Henrik Mchitarjan. Pro domácí to byl smolný okamžik, protože Venuti chtěl razantně odkopnout balón před hrozícím nebezpečím, jenže nešťastně přitom trefil Mchitarjana a od něj se balón odrazil do sítě.

Ani to ještě nemusela být konečná, protože v úplně poslední minutě nastaveni minul Jović a po velkém závaru už sudí hru ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na fotce je Barella

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele