základní část, 7. kolo
18.09.2022 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nicolas Gonzalez (© AFP)

Fiorentina konečně zabrala a doma porazila Hellas o dva góly

Nedělní odpoledne se vydařilo i Fiorentině, která na stadionu Artemia Franchiho hostila od tří hodin veronský Hellas. Branky nakonec padaly jen do hostující sítě a brankáře Montipá postupně překonali Ikoné a González.

Ve Florencii vydržel bezbrankový stav jen do 13. minuty, než si navedl balón do šestnáctky Jonathan Ikoné a střelou k tyči do protipohybu otevřel skóre. Violu vedoucí branka povzbudila a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Venutiho ránu z úhlu vyrazil Montipó a o chvíli později sudí odpískal ve prospěch domácích pokutový kop. Cristiano Biraghi však zvolil střelu přesně tam, kam skákal Montipó a ideální možnost na navýšení vedení tím nevyužil.

Vzápětí na druhé straně utekl Thomas Henry a jeho branka pro změnu neplatila kvůli ofsajdovému postavení. Hellas byl v závěru o něco lepší, ale vyrovnání se nedočkal.

I po změně stran se bylo na co dívat. Tvrdou ránu Bonaventury skvěle vyrazil Montipó a pokus Mandragory šel výrazně nad. Následovala zhruba půlhodinová pasáž hry, ve které se nic zásadního nedělo a až v závěru utkání se podařilo Fiorentině vstřelit druhý gól. Mandragora dal zpětnou přihrávku na Nicólase Gonzáleze a ten trefil poloprázdnou branku. Fiorentina zvítězila poprvé od 14. srpna a v tabulce si polepší. Pokud jde o Hellas, tomu se dál nedaří.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele