základní část, 21. kolo
05.02.2023 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavující Stefan Posch (© AFP)

Derby dell'Appennino vyznělo lépe pro hostující Bolognu

V Itálii se nehraje jen milánské nebo římské derby, ale také tzv. Derby dell'Appennino mezi Fiorentinou a Boloňou. Bitvu dvou od sebe nepříliš vzdálených měst ovládli Rossoblu, a to po brankách Orsoliniho a Posche.

Je to derby, které někdy bývá neprávem upozaďováno. Souboj Fiorentiny s Boloňou nicméně svojí atraktivitu má. A znovu se to potvrdilo i v neděli.

Boloňa měla výborný nástup a už po pár minutách měl Terracciano plné ruce práce po střele Zirkzeeho. Vzápětí byl domácí brankář překonán a na brankové čáře ho zachraňoval Jović. Bohužel pro domácí došlo v pokutovém území ke hře rukou a nařízenou penaltu následně proměnil Riccardo Orsolini. Rossoblu se z vedení dlouho neradovali a už v 19. minutě srovnal stav Riccardo Saponara. Brankář Skorupski sice v prvním okamžiku stačil zasáhnout a vyrazit balón, jenže z další vlny pálil Saponara, a Skorupski se pak stačil jen ohlédnout - 1:1.

V prvním poločase měly oba celky možnost ujmout se dalšího vedení, nejprve Fergusona v tutovce vychytal Terracciano, na druhé straně akrobatické nůžky Saponary orazítkovaly břevno!

Derby nakonec rozhodla Boloňa, a to krátce po změně stran. Stefan Posch si při rohovém kopu naběhl na malé vápno a hlavou zatloukl balón do sítě. Celý druhý poločas byl teprve na svém začátku, avšak s vyloženými šancemi už byl ámen. Fiorentina se zkrátka nedokázala dostat do tlaku a na trefu Posche nenašla odpověď.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele