základní část, 25. kolo
04.03.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Luka Jović (© AFP)

AC před Ligou mistrů neuspělo a s odhodlanou Fiorentinou prohrálo o jednu branku

AC nezvládlo generálku před osmifinále Ligy mistrů na půdě londýnského Tottenhamu a hlavně kvůli mizerné produktivitě překvapivě nestačilo na houževnatou Fiorentinu po výsledku 1:2. V Serii A tedy nenavázalo na třízápasovou vítěznou šňůru a v boji o nejvyšší příčky ztratilo cenné body, v tuto chvíli se propadlo na čtvrté místo tabulky se sedmačtyřiceti body. Naopak AFC po senzačním úspěchu poskočilo na jedenáctou příčku s jednatřiceti body.

Domácí hráli od samého začátku s velkým odhodláním a v úvodní půlhodině si vytvořili dvě velmi nadějné možnosti ke skórování. Nejprve se ve 13. minutě postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů Bonaventura a brankář Maignan vyrazil jeho dělovku do strany, následně se stejný hráč ocitl sám před Maignanem a i přes zákrok nohou ho dokonce i překonal, ale z brankové čáry odkopával balón do bezpečí vracející se Tomori.

Milánský favorit chtěl z ničeho nic otevřít gólový účet ve 32. minutě, avšak nejlepší kanonýr v historii francouzské reprezentace Giroud neuspěl po vynikajícím centru z pravého křídla a jeho razantní volej ukryl ve svých rukavicích připravený gólman Terracciano. "Fialky" se dostaly do důležitého vedení krátce po změně stran, kdy Tomori ve vlastní šestnáctce nedovoleně poslal k zemi unikajícího Ikoného a rozhodčí Di Bello bez váhání nařídil penaltu.

K ní se postavil Nicolás González a bez větších problémů zamířil do protipohybu bezmocného Maignana. Neuběhly ani další tři minuty a AC mohlo vyrovnat, jenže Giroud neměl svůj den a nepříliš razantní hlavičkou jen nechal vyniknout famózního Terracciana reflexivním zákrokem. Hostující stráže podržel svůj výběr i po necelé hodině hry, neboť zlikvidoval bombu Thea Hernándeze. Hostující lodivod poslal na trávník od 66. minuty švédského veterána Zlatan Ibrahimoviće, avšak ten příliš vidět nebyl.

V závěrečné čtvrthodině se nejprve vytáhl Maignan proti hlavičce nově příchozího Luky Joviće, srbský šplímachr však přeci jen pojistit náskok Fiorentiny v 87. minutě. Po rychlém protiútoku se na pravém křídle uvolnil Dodô a poté poslal parádní centr před branku, kde právě Jović prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

V páté nastavené minutě sice snížil Theo Hernández ukázkovou ranou do levé šibenice, ale Rossoneri už pak neměli na vyrovnání téměř žádný čas. Český reprezentační záložník Antonín Barák v dresu Fiorentiny začal na lavici náhradníků a na hřiště se dostal až v první minutě nastaveného času.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele