základní část, 34. kolo
06.05.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

AC Milán porazil Lazio a drží se v kontaktu s TOP 4

Důležitého vítězství dosáhl odpoledne AC Milán. V přímém souboji o účast v první čtyřce porazil Lazio 2:0 a zároveň se vítězně naladil na semifinále Ligy mistrů. Jedinou kaňkou zůstává zranění Rafaela Leãa, který kvůli svalovému zranění opouštěl hrací plochu po deseti minutách. Branky AC obstarali Ismaël Bennacer a Theo Hernández.

Nakolik je zranění Leãa vážné se teprve ukáže, ale jeho střídání po deseti minutách zrovna milánské fanoušky nepotěšilo a už vůbec ne Stefana Pioliho. Důležitý souboj s Laziem se přesto ještě v prvním poločase přelil na stranu Rossoneri.

V prvním náznaku šance netrefil balón ideálně Giroud a hned vzápětí se v 17. minutě nepovedla rozehrávka Laziu, čehož rychle využil Ismaël Bennacer a po přiťuknutí Girouda vstřelil vedoucí gól. Zaplněné San Siro mohlo být spokojené, protože přesně to domácí celek potřeboval.

AC Milán se sice nemohl spolehnout na individuální kvality Rafaela Leãa, ale využil ty Thea Hernándeze. Francouzský obránce prošel s balónem na noze od vlastní poloviny až k šestnáctce, odkud parádním obstřelem zvýšil na 2:0. Lazio si v prvním poločase nic nevytvořilo a domácí vedení bylo zcela zasloužené.

Rossoneri kontrolovali zápas i ve druhém poločase a to i přesto, že Stefano Pioli točil sestavu. Bohužel příliš gólových akcí k vidění nebylo a do 60. minuty byl nejzajímavějším okamžikem střet Hernándeze s Casalem, po kterém si hráč Lazia odnesl krvavý šrám. Milán se dokázal ještě jednou prosadit, nicméně branka Rebiće nebyla pro ofsajd uznána. Maurizio Sarri se sice snažil osvěžit hru svých svěřenců střídáním, ale ani to nepomáhalo.

Pokud někdo v tomto zápase zasloužil uznání, byla to defenzivní řada AC. Stefano Pioli naordinoval svým svěřencům výbornou taktiku a Lazio si s ní nevědělo rady. Průběžně druhý tým tabulky na San Siru ani jednou nevystřelil na branku. AC je po vítězství na pátém místě, ale na druhé místo ztrácí čtyři kola před koncem tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele