24. kolo
06.02.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Neapolská radost (© AFP)

Neapol splnila roli favorita a děkuje za to svým hrotům

Domácí Venezia si nenechala ani jeden bod a všechny tři přenechala favoritovi zpod Vesuvu. Neapol dokázala vyhrát díky dvěma trefám, o něž se rovnoměrně rozdělili její hrotoví útočníci - Osimhen a Petagna.

Partenopei dávali od prvních momentů jasně najevo svoji kvalitativní převahu, nejčastěji to bylo vidět v rychlejší a přesnější mezihře, ale i v osobních soubojích. Victor Osimhen si rychle zpracoval vybídku od Piotra Zielińského a pohotově zakončil, ale mířil těsně vedle brány, kterou dnes odpoledne strážil brankář Luca Lezzerini. V mnohem větší šanci se po třiadvaceti minutách objevil Matteo Politano, kterému přiklepl míč Di Lorenzo a někdejší hráč Sassuola pálil těsně nad břevno.

I domácím se povedlo vytvořit si větší šanci, kterou ale obrana Neapole zvládla udržet pod kontrolou. Okereke dohnal míč u kraje hřiště, ustál souboj a po kličce obránci vypálil. Brankář Ospina dokázal udržet míč vyrazit a s dotírajícím hráčem si ve skluzu poradil Mário Rui.

Druhou půli začal domácí outsider odvážně a Črnigoj střelou z dálky pořádně protáhl brankáře Davida Ospinu. O minutu později se komicky srazil Ebuehi s hlavním sudím. A ten mu to nezapomněl.

V 59. minutě se už konečně dočkali fanoušci Neapole. Do vzduchu se jako orel vznesl Victor Osimhen a svůj fantastický výskok po Politanově centru zakončil přesnou hlavičkou. V nastavení byl za faul potrestán Tyronne Ebuehi a sudí, jako by si vzpomněl na jejich střet, po prohlédnutí videa změnil svůj výrok ze žluté karty na červenou! Oslabeného soupeře v 10. minutě nastavení dorážkou po ráně Mertense dorazil Andrea Petagna - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele