10. kolo
26.10.2021 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Salernitany (© AFP)

Salernitana veze z Benátek tři body

Minimálně do zítřka opouští poslední místo tabulky Salernitana. V duelu dvou nováčků dokázala porazit Benátky 2:1 a teprve po druhé v sezoně zvítězit. Domácí rychle vedli, ale po změně stran vyrovnal Bonazzoli a když uviděl v 67. minutě červenou kartu Ampadu, začala se vidina vítězství Benátek vzdalovat. Salernitana si schovala rozhodující trefu do nastavení, prakticky z poslední akce zařídil tři body Schiavone.

Ještě loni hrály Benátky se Salernitanou druhou nejvyšší soutěž a nyní si plnými doušky užívají Serii A. A pochopitelně patří mezi nejžhavější kandidáty na sestup.

Na stadionu Pieraluigiho Penza vydržel bezgólový stav jen čtrnáct minut. Molinarovu přihrávku do vápna šikovně přepustil Okereke a Mattia Aramu utaženou střelou k tyči poslal domácí do vedení! Benátky byly i v dalších minutách aktivnější a Okereke se tentokrát rozhodl zakončit, ale Romero byl na místě. Na druhé straně byl Bonazzoli na poslední chvíli zablokovaný.

Ve 37. minutě se trochu netypicky dostal k hlavičce Franck Ribéry a i tady dokázal včas zasáhnout Romero. Do třetice pak v nastavení střílel Djurić, ale pouze do středu branky a připraveného brankáře.

Salernitana navázala na konec prvního poločasu a i po přestávce byla aktivní. Bonazzoli v zajímavé pozici minul a po hodině hry už se Salernitana dočkala. Ribéry našel přihrávkou Bonazzoliho a tentokrát už Romero nestihl zareagovat.

Benátkám se začal zápas hroutit, protože o chvíli později uviděl červenou kartu za faul na Ribéryho Ethan Ampadu. Oslabené Benátky vzdorovaly, ale mohly i udeřit. V 78. minutě Michael Svoboda hlavičkoval nad a stejný hráč o několik minut později opět minul. Vypadalo to na konečnou remízu, ovšem v páté minutě nastavení to přišlo. Z vůbec poslední možné akce Salernitana rozhodla. Centr do šestnáctky sklepl Simy a Andrea Schiavone napálil balón do sítě!.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele